Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Асен Агов: Борисов срина ГЕРБ, срина и обществото

Асен Агов: Борисов срина ГЕРБ, срина и обществото

"Ще видим кабинет, но с цената на тежки преговори, за да се набележат не само целите, но и средствата за тяхното изпълнение. И да се направи разписание във времето кога да бъдат постигнати. Това е много важно, за да може да има ритъм в работата на следващото правителство. 

Преговорите ще са тежки, защото все още има партийни съображения, които са далеч от съображението на гражданството", каза журналистът Асен Агов в студиото на "Денят ON AIR".

Той разчита на чутото от "Продължаваме промяната", които печелят парламентарните избори.

"Както и това, което казаха останалите партии, които са потенциални участници в коалицията. Надежда има, но тя е по-слаба, отколкото ни се иска, защото се напатихме с предишните два избора. Струва ми се, че е добре да бъдем по-предпазливи. Избирателите искат да се състави правителство, но имат едно наум", допълни Агов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Попитан дали Слави Трифонов ще има ключова роля в бъдещия кабинет, той отговори: "Ако преговорите се водят с предварително поставени условия, които по никакъв начин не минават т.нар. "червени линии", тогава това не са преговори, а срещи. 

Очаквам да има повече сговорчивост. ИТН се напатиха в предишния парламент от своето политическо своеволие. Гледах два пъти изказването на Слави Трифонов. Той не може да разчита на базата си, защото видяхме срива в резултата.

Той може да разчита на студиото и сценаристите си."

По думите му на Агов поведението на ГЕРБ по време на цялата ситуация е било странно.

"Борисов не е избягал от онази си роля, която играеше 10 години - да бъде самостоятелен играч. Не чувам и дума за оставката му.

Той срина ГЕРБ, той срина обществото. А изказването му "Трябва да се радваме, че сме живи" говори за голямо отчаяние. 

Оставките са добър знак, защото така се поема отговорност. Така постъпи и Иван Костов. Това е поведението на всеки демократ. Нинова прехвърля нещата към изпълнителния орган, който е избран по нейна диктовка. Това е много прозрачно и грозно при тези резултати", категоричен е журналистът.

Агов подчерта, че БСП вече не представлява заплаха за реставрацията на комунизма, както и че страната ни се нуждае от нова модерна левица. Според него ниската избирателна активност се дължи на скандала с машините.

Източник/ци: Асен Агов: Борисов срина ГЕРБ, срина и обществото - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!