Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Кирил Петков оставя Радев на върха, чао на еврото през 2024 г.!

Кирил Петков трудно ще състави кабинет и от това ще се възползва Румен Радев!

Мандатът на “Продължаваме промяната”

Румен Радев най-вероятно ще продължи да ръководи държавата, тъй като и този път няма да се стигне до редовен кабинет. Това прогнозира престижното английско издание “Ройтерс”, писа Dnevnik.bg.

Според колегите от чужбина Кирил Петков и Асен Василев няма да съумеят да изгладят политическите си противоречия със социалистите и това ще коства бъдещо правителство за България.

Изданието обаче отбелязва, че трети пореден провал за съставяне на кабинет ще дестабилизира сериозно България и това може да коства членството й в еврозоната, чийто старт е заплануван за 2024 г.

“Няма как държава без постоянно правителство да бъде пълноправен член на еврозоната. Ако не бъде съставен скоро редовен кабинет, който да си изкара мандата докрай, датата за приемането на еврото може да се отдалечи”, пишат зад граница.

Кирил Петков с нищожен шанс за правителство

Припомняме, че Кирил Петков е новият шампион на парламентарните избори, които се проведоха вчера. Той нокаутира Бойко Борисов с повече от 5% разлика.

Проблемът пред Петков и Василев обаче е, че трудно ще съберат 121 депутати, каквато и коалиция да опитат.

От партията на Слави Трифонов многократно се обявиха против “Продължаваме промяната” и бяха сред първите, които нападнаха Кирил Петков за двойното гражданство.

“Възраждане”, която е последната политическа сила в парламента, също не би подкрепила ПП. Лидерът на партията Костадин Костадинов вече обяви, че няма да подкрепи правителство, което не маха мерките срещу Ковид-19.

С ДПС и ГЕРБ Кирил Петков категорично не иска да работи.

Остават само БСП и “Демократична България”, но дори и те да бъде убедени за коалиция, процентите за правителство пак не стигат.

Затова най-вероятно е за трети път да се наложи Румен Радев да прави служебно правителство. Това обаче не се гледа с добри очи на запад и може сериозно да навреди за влизането на България в еврозоната.

Източник/ци: Кирил Петков оставя Радев на върха, чао на еврото през 2024 г.!

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!