Следвайте "Буднаера" в Телеграм

След Бойко и Корнелия: Топ социалисти искат да изритат Нинова, решенията ѝ вече нямат никакво значение

След като видни гербери се готвят да изчегъртат Бойко Борисов от лидерския пост в партията, същата съдба споходи и неговата задкулисна приятелка Корнелия Нинова, видя Narod.bg.

Топ социалисти с добро име в обществото, сред които Антон Кутев и Корнелия Нинова, поискаха Корнелия да си хвърли оставката заради унизителния разгром за БСП на изборите вчера, който постави Столетницата на отчайващото пето място.

Затова и говорителят на служебния кабинет Антон Кутев призова БСП да поиска оставката на лидерката Корнелия Нинова, защото, по думите му, не се очаква тя сама да го направи.

Повод за коментара му в профила му във фейсбук е катастрофалният резултат на социалистическата партия, която вече се бори да остане поне на четвърто място.

„Оставката е личен акт и Корнелия Нинова вероятно няма да си подаде оставката. За такова действие е нужна морална структура на личността, от която председателката видимо е лишена“, пише Кутев.

Социалистът, който е и член на Националния съвет на БСП, констатира още, че „решенията на Нинова вече нямат никакво значение.

„Сега важно е дали 130-годишна партия може да реши проблем със собственото си управление. Днес става въпрос за физическото оцеляване на партията и незабавната смяна на председателката е първо условие да продължим напред“, призовава за смяната на Нинова бившият соцдепутат.

Срещу тайната партньорка на ГЕРБ и ДПС скочи и евродепутатът Елена Йончева.

„Левите хора имаме дълг – не трябва да допускаме БСП да изпадне от активната политика. Левицата трябва да е в първите редици на промяната в България.

С Корнелия Нинова начело на БСП вече е напълно ясно, че това не може да се случи“, заяви Елена Йончева по повод поисканата оставка на лидера на левицата след изборите.

Късно снощи председателят на БСП с цялата си наглост заяви, че въпросът за оставката ѝ не е поставян след изборите на 14 ноември.

„Днес аз го поставям. Поражението е тежко и избирателите ни го казаха три пъти. Единственото правилно решение е оставка на лидера – и не, не е необходимо някой изрично да я иска.

Моралният компас на всеки отговорен политик налага оставката да бъде дадена – по собствена инициатива“, допълни Йончева.

Резултатите на БСП показват за трети път в последната година, че доверието в партията и ръководството все повече спада.

След като на 11 юли 2021 г. формацията получи близо 370 000 гласа, очакванията бяха, че няма как да стане по-зле.

Сега обаче се очертава подкрепа от по-малко от 200 000 души, което поставя Корнелия Нинова в крайно неудобна ситуация.

Източник/ци: След Бойко и Корнелия: Топ социалисти искат да изритат Нинова, решенията ѝ вече нямат никакво значение - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!