Следвайте "Буднаера" в Телеграм

В случай на война с Русия, Лондон ще "помогне" на Украйна с 600 войници

/Поглед.инфо/ Британска оперативна група от до 600 военнослужещи е готова да се разположи в Украйна в случай на „руска инвазия“, пише британският вестник The Mirror.

Според източника на изданието, Лондон създава група, състояща се от войници от специалните части, войници от специален разузнавателен полк, медици, инженери, сигналисти и до 400 парашутисти от 16-та въздушно-щурмова бригада, базирана в Олдършот.

"На подразделението с висока готовност беше казано, че може да се наложи да бъде разположено в много кратко време", заяви източникът.

"Готови са от 400 до 600 войници. Цялото оборудване е опаковано, готови са да летят до Украйна и да кацнат от въздуха", каза още той пред The Mirror.

Тази седмица ръководителят на Държавния департамент на САЩ Антъни Блинкен се срещна с украинския си колега Дмитрий Кулеба. Коментирайки съобщенията за придвижването на руски войски близо до границата с Украйна, той предупреди Москва да не „повтари грешката от 2014 г.“, когато „натрупа сили по границата, прекоси я, влезе в суверенната украинска територия и в същото време фалшиво твърдеше че е провокирана“.

САЩ и техните съюзници от НАТО напоследък значително увеличиха военната си активност в Черно море. САЩ се опитват да създадат групировка войски близо до руските граници, а една от целите на Вашингтон е военното развитие на Украйна.

Съединените щати проучват ситуацията в случай на военно решение на конфликта в Донбас, смятат от руското министерство на отбраната.

Превод: СМ

Източник/ци: В случай на война с Русия, Лондон ще "помогне" на Украйна с 600 войници - Поглед Инфо

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!