Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Хайде да си поговорим още за “Схемус” на Борисов. Или по-скоро да зададем очевидния (но не за удушената прокуратура) въпрос:

Може да бъде изображение с на открито

💥 Тъй като “Схемус” гърми и трещи от скандали за надписани сметки и милиони в чували по посока шкафчета и кюлчета, да насоча журналисти и разследващи към още една следа.
.
❗️Става дума за измазването (нарочно не го на торкретиране заради качеството) на колоните на виадуктите над Витиня глътнало немалко милиони под формата на “авариен ремонт”.
.
⁉️ Схемата е била – обявяват, че масивните колони, които не са мръднали 40 години, изведнъж са опасни и имат нужда от “укрепване”. Министерски съвет на Борисов отпуска спешни милиони за инженеринг, или с други думи дава на строителя сам да си направи проект за работа и да определи колко струва! След това е ясно – псевдо дейности в трудни условия, фактури за милиони и лапчо-бапчо.
⁉️ Как се вижда, че всичко е псевдо ли? Ето на тази колона в бързината даже не са наляли бетона за “укрепване” и новата армировка си е останала отвън, докато са мазали бодро наоколо.
💥 Не, че има значение за тези огромни колони – на тях укрепване не им трябва и ще си стоят още стотици години.
🇧🇬 Но е обидно като смучат милиони народни пари, дори симулацията на дейност да не бъде довършена. Да не говорим, че от всичко това няма нужда и полза.
.
❗️Ама много алчно това шкафче! А най-гадното е, че в това време правеха хората на маймуни да събират капачки за линейки…
.
💥 Хайде да си поговорим още за “Схемус” на Борисов. Или по-скоро да зададем очевидния (но не за удушената прокуратура) въпрос:
⁉️ Как така в договорите на АПИ с избраните любими фирми го няма най-основното перо в пътното строителство?
❓Кое е то ли? Не е нито бетона, нито асфалта, а баланса на земните маси. С други думи – колко от обема на прорязаните хълмове се ползва за насип, където пътят е повдигнат над терена?
⚡️Всеки добър проект се стреми баланса да е нула, тоест хълмовете да бъдат превърнати в насипи, така че да не се докарват земни маси от другаде и да не се плащат луди пари за транспортирането им.
.
💥 Е да, ама не! В договорите на АПИ за “Схемус” и пътя Мездра-Видин хитреците копаят хълмовете, но земята от тях документално изчезва яко дим, за да се появи после по чудо като “външна доставка” за насипите!
❗️Става дума за стотици хиляди кубически метри изразяващи се в много десетки милиона лева! Всъщност може би над 100 милиона лева!
💥 Сигурен съм, че и вие като мен не можете да си представите такава сума в пари, защото никой от нас не е виждал нищо подобно. Но нека си я представим като 100 медицински хеликоптера (България няма нито един) или като 1000 линейки, като тези дето хората събират капачки за тях с години (в цяла България има общо 541 линейки).
.
🤮 Ей, големи хитреци! И едно много алчно шкафче!
🤮 Днес като го гледах по телевизията това надебеляло шкафче да показва със среден пръст по някакви негови рисунки, си мислех следното:
.
🇧🇬 Време е всички ние, българският народ, дружно да му покажем среден пръст на изборите в неделя и страната ни да тръгне по нов път!
✅ А шкафчето да го вземат под държавна охрана зад дебели решетки, докато не снесе кюлчетата обратно в хазната.
.
❗️Споделяйте, за да се знае! Нито глас за Борисов, нито глас за Пеевски.
.
Арх. Борислав Игнатов – столичен общински съветник

Източник/ци: Хайде да си поговорим още за “Схемус” на Борисов. Или по-скоро да зададем очевидния (но не за удушената прокуратура) въпрос: – Свободно слово

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!