Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ромски бос: 25 млн. за „Хемус” са подписани от нашите глупаци, но други са взели парите в чували (Тома Томов за аферата #Магистралгейт)

Двама ромски активисти – Тома Янков (бивш тартор на ДПС в Мездра) и Емил Захариев, бяха осветлени като изтеглили 25 млн. лева от парите за АМ „Хемус” кеш от „Интернешънъл Асет банк”, за което Narod.bg вече писа.

Ромският бос Тома Томов и лидер на партия „Рома”, обаче, твърди на пресконференция в БТА, че не „глупаците” са източили парите от банката в чували и сакове, а само са подписали документи на гише в мега аферата на Бойко Борисов #Магистралгейт.

„Тези хора са използвани. Те са работили като подизпълнители на фирмата, а умишлено работодателят е „омесвал“ цялата работа.

Например, работят в София на различни места и накрая трябва да се подпише това, което дава работодателят, за да си вземат парите. Те отиват в банката и подписват документи на гишето, но до там“, заяви той.

Според него без „такава банка“ не можеш да направиш това, а зад гишетата, на които се подписват документите са чувалите и саковете с парите.

„Тези хора не са видели една купюра, един лев от тези неща. Те ще отговарят за действията си и никой не може да ги спаси, но за чувалите не могат да поемат отговорност “, категоричен бе той.

Всичко в банката е заснето от камерите.

„Те не могат да поемат отговорност за това, че друг е взел парите. Записите ги има и затова не са задържани. На службите им е ясно какво е станало“, каза още Томов.

Има ли отношение към разследването Тома Томов и адвокат ли е на замесените в схемата Тома Янков и Емил Захариев?

По думите му пред журналисти стана ясно, че той дава съвети и има отношение към разследването.

„Тези момчета – „глупаците“, няма къде да отидат, ще си кажат. Те пари не са получили, освен някой лев от това, което са изработили“, каза още той.

Според него чувалите с парите от „Хемус“ са били товарени в коли, които са чакали отвън.

Припомняме, че двадесет и пет милиона от парите за Автомагистрала “Хемус” са получени на каса от двама души, свързани с ромски партии. Единият от тях е бил и председател на младежката структура на ДПС в Мездра, припомни zovnews.com.

Източник/ци: Ромски бос: 25 млн. за „Хемус” са подписани от нашите глупаци, но други са взели парите в чували (Тома Томов за аферата #Магистралгейт) - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!