Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борисов: И без Радев не може, но и без Борисов не може

Ще предложа за премиер абсолютно отдалечен от партиите и ще държим мандата една седмица, обяви лидерът на ГЕРБ

Ако имаме глави на раменете, ще си кажем - поне за шест месеца да оставим държавата да работи

С по 10% щели да направят нещо, това вече го гледахме

След днешните изявления на ЦИК и изненадата й, да продължим да говорим за това не е продуктивно. И малкото хора, които отиват да гласуват, ще се откажат. Хаосът е тотален, пълен отвсякъде - дори и тук, в машините, флашките, пластиките. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред бТВ.

Радев е назначил Рашков по Конституция, единствената му роля е да организира честни, прозрачни, точни избори. В четвъртък ЦИК сезира за нередности този, който отговаря за изборите. И същия този абсурд той си назначава проверка на себе си. Радев вече трябваше да му е взел оставката и да сложи един честен човек. Държавата трябваше да си е купила машините, да стоят в един склад под брой, с джипиес, до тях флашките, картите и който иска, да може да ги провери, посочи Борисов.

Четири души - семеен кръг, отговарят за машините, те са назначени от ЦИК. Може ли да си дадеш най-важното събитие за пет години - президентските избори и парламентарните избори, на външни експерти, попита той.

Няма вариант да не признаем резултатите от изборите, защото това вече няма никакво значение, каза още Борисов в отговор на въпрос.

Радев наложи такава омраза и хаос, че вече не виждам как ще се оправим. Аз ви предупредих още преди година какво ще се случи, изтъкна той.

ЕК понижи прогнозата си за България - това не е ли шамар за Кирил и Асен. Държавите излязоха от ковид кризата, а ние цяло лято с Кацаров... Вие видяхте ли Радев да се ваксинира, видяхте ли зеления му сертификат, попита още Борисов. Моделът на Радев доведе до това. Моделът Радев е три-четири пъти по-скъп ток, посочи лидерът на ГЕРБ.

Един гнусен компромат се опитаха пак да пуснат. Наредили и заснели всичко, когато ме няма. После платили на някого да снима, докато спя. Но няма нито едно вързано със шкафчето и мен, изтъкна Борисов за новите снимки от неговата спалня.

Те никога няма да построят "Хемус". "Струма" трябваше да е готова за Олимпиадата в Гърция, каза още лидерът на ГЕРБ. Има куп институции, които получават заплати да се занимават с това. Ако някой някъде нарушава нещо, да си понесе отговорността. Ние сме осигурили парите, заяви Борисов.

Само преди една седмица това правителство - на Радев, над 50 милиона разпореди и прати по червените общини. Това корупционна практика ли е, посочи Борисов в отговор на въпрос за раздаването на пари с постановления на Министерския съвет.

Аз се надявам до края на зимата да оживеем. Днес имаме 199 българи починали. В последните седем дни имаме над хиляда. 165 хиляди са карантинираните и активните случаи - тия хора как ще гласуват, попита лидерът на ГЕРБ. Организаторът на изборите Рашков се провали, заяви той.

Август-септември трябваше да имаме 70-80% ваксинирани, дали щяхме да им плащаме, дали друго, каза Борисов в отговор какво би направил, ако ГЕРБ управляваше в последните месеци. Щях да кажа учители, работещи да се ваксинират, щеше да има протести, но сега щяхме да имаме колективен имунитет, обясни Борисов. Нямаше да спечеля изборите, щях да ги загубя, но сега щяхме да сме както всяка европейска държава, заяви той. Поискали скришно помощ от ЕК и пак не казват на българите, изтъкна той.

Един, когото Кирил Петков обяви за министър, е дарил 310 хиляди лева за кампанията, каза Борисов, след като "Труд" днес разкри , че шефът на "Еконт" Николай Събев е дал още 210 000 лв. след първите си 100 000 лв. за "Продължаваме промяната".

Аз никога не водя разговори предварително за нещо, което не знам какво ще е. Ако са такива резултатите, каквито дават червените агенции, ще сложа за премиер един абсолютно отдалечен от партиите. Както Герджиков го подкрепяме, но той е 100% независим от ГЕРБ. Такъв премиер ще предложа и ще му възложим да разговаря с другите партии. Ще гледам да е такъв, че да може с всички да разговаря. Ще държим мандата една седмица, обяви Борисов и потвърди, че има някого предвид.

И без Радев не може, но и без Борисов не може. Ако имаме глави на раменете, ще си кажем - поне за шест месеца да оставим държавата да работи. Всички останали сметки, че с по 10% щели да направят нещо, това вече го гледахме. Ще има 500 к и после, че не било кинти, добави Бойко Борисов.

Източник/ци: Борисов: И без Радев не може, но и без Борисов не може - Труд

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!