Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Октай: Като за последно някой се опитва да консолидира и разграбва средства. Затова излязоха снимките на Борисов

Прокуратурата се самосезира обикновено да имитира или да прикрива някаква дейност, защото срещу изборите тези неща ще имат отношение и от 10-15 дена Гешев изчезна от публичното пространство, не е активен както преди, не се знае причината каква е, във всеки случай има подозрение и кулминацията следва на 14-и ноември. Всъщност Гешев има да изпълнява сериозни ангажименти в полза на задкулисието.

Още от времето на КТБ, когато разследваше разграбването на милиарди и след това той спечели заради това прикриването длъжността главен прокурор и тези хора, които го издигнаха до този пиедестал като за последно ще го използват около тези скандали – около автомагистралата, около спалнята и други разкрития. Това коментира в студиото на ФАКТИ политическият анализатор Осман Октай.

Още миналата година казах, че тези, които са го заснели контролират неговото поведение и ще контролират неговото поведение като за последно да ги осребрява с милиарди и да ги обслужва. Сега с тези разкрития, които се случиха по модела на КТБ – финансова пирамида източена, по същия модел са регистрирани тези държавни фирми като пирамиди за източване.

Толкова е грубо – чрез тези пирамиди, за разлика от банките, гражданите обикновено са пасивни, казват бандитите присвояването на други бандити парите, но с тези държавни фирми скандалът е изключително голям, защото се харчат бюджетни средства и европейски средства. Всичко това вече привлича вниманието – създадени са държавни фирми като „Автомагистрали“, като ББР и са източвани милиарди на пирамидални структури и накрая някакви фиктивни личности изтеглят кешово парите от банките.

Нито БНБ са видели и разбрали, нито са реагирали и това е една криминална сага за източване на бюджетни средства чрез държавни предприятия. Като за последно някой се опитва да консолидира и разграбва средства.

Затова излязоха снимките на Борисов, да бъде рекетиран, да ги обслужи докрай. Тези снимки не вършат работа в предизборната кампания, повтарят се, но това е сериозно послание към самия Бойко Борисов, че ако не прехвърли като Цветан Василев навремето от КТБ определени активи, определени средства, за определени групи хора като за последно, ще последват други снимки, той затова е толкова изнервен. Това е типично мафиотско послание към Бойко Борисов, за да го уплашат.

Не случайно в ситуацията, независимо от реакцията на американския департамент по „Магнитски“, разкритията по „Пандора“, изведнъж излезе на политическата сцена самият Делян Пеевски, който беше главно действащо лице при координацията, той е касиерът на разграбването и раздаването, след това консолидирането на тези средства в определени ръце. Същият този посредник Делян Пеевски затова е изваден на светло, за да свърши като се последно работата. Винаги съм казвал, че Гешев е по-зависим в сравнение с Борисов. В зависимост от резултата на изборите ще бързат следващите седмици, преди да се смени състава на Висшия съдебен съвет от следващото мнозинство в НС, те да излъчат друг приемлив главен прокурор, да изпреварят предстоящите разследвания около тези грабежи“, коментира Октай.

„Освен официалните политически анализи, които дават огромно предимство на ГЕРБ, определено има и други паралелни проучвания, които тревожат и Бойко Борисов, и други. Има нещо по-важно: България се превръща в много важна логистика за НАТО. Събитията, които очакваме около Черноморието, изискват изчистването на зависимите политико-олигархични мафиотски кръгове от територията на България, за да не замърсяват една натовска логистика. Всичко това изнервя много играчи и затова се осветяват много неща. Аз определено считам, че правителството ще има, ще има мнозинство на промяната. Бойко Борисов цял месец провежда агресивна лична кампания и търсене на възможност за отклоняване на вниманието от истинските събития. Той знае, че ще загуби изборите и ще плати много висока цена, не само политическа.

Днеска всички трябва да се консолидираме, за да отвоюваме превзетата държава. От 2001 г., когато стана гл. секретар на МВР Бойко Борисов, неговите кадри от 20 години вече са висши ръководители във всички сектори на държавата и когато си превзел ти държавата в полза на тези изпълнения, много трудно се отвоюва тази държава, те ще се съпротивляват във всички сектори, не само службите, не само полиция, но и всички в държавния сектор“, каза Октай.

„Април казах на президента, че задкулисието ще се провали в двата си проекта – да направи правителство с ДПС и ГЕРБ или ДПС с БСП. Тогава казах, че Слави Трифонов ще вземе минимум 50 мандата и ще развали тези възможности и така се случи. Само, че на 4 април изборите бяха ръководени от правителството на Борисов и излъчената от тях Централна избирателна комисия с този контролиран контингент от 20 години в цялата страна. Въпреки това така наречените партии на протеста получиха 93 мандата сумарно, не можаха да съставят правителство, но последваха определени скандали“, каза той.

В неделя вечерта ще имаме първа политическа сила в лицето на „Продължаваме промяната“, които ще получат още понеделник-вторник резултатите си и ще започнат преговори първо с „Демократична България““, прогнозира бившият зам.-председател на ДПС.

Целия разговор с Осман Октай гледайте във видеото:

fakti.bg

Източник/ци: Октай: Като за последно някой се опитва да консолидира и разграбва средства. Затова излязоха снимките на Борисов – Свободно слово

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!