Следвайте "Буднаера" в Телеграм

228 + 150 + 36 + 199 = 613 Тайни машини за гласуване в сбора е скрито уравнение с интеграл. Какво?

228 + 150 + 36 + 199 = 613 ТАЙНИ МАШИНИ ЗА ГЛАСУВАНЕ
В СБОРА Е СКРИТО УРАВНЕНИЕ С ИНТЕГРАЛ. КАКВО?
.
**** Бел.: последните засега новооткрити 199 машини са намерени в офиса на „Сиела” във Висшето военно-транспортно училище „Тодор Каблешков”. ****
В суматохата около тези машини цари пълна мъгла – ЦИК хем е знаел, хем е изненадан, МВР хем ги арестува, хем – не, Прокуратурата (Гешев) хем атакува МВР, хем се въздържа да започне наистина сериозно да разследва.
И не мислете, че Бойко Борисов е открил водата. Защото за машините ЦИК знае официално от 3 ноември (поне за първите 228 броя), а в ЦИК има представители на ГЕРБ. Бойко Борисов обяви скандала на 6 ноември. Явно е, че това стана, след като в ЦИК не успяха да се споразумеят.
.
Веселин Тодоров, босът на „Сиела” - вносител на машините, обясни, че тези 228 броя, паднали като от небето, били за демонстрации за изборите и изборни нужди в Албания и Грузия. Направи ни на идиоти: изборите в Албания бяха на 25 април 2021 г., местните избори в Грузия - на 2 октомври.
Какви нужди, какви демонстрации?! Освен това за демонстрация стигат и едва-две машини.
След първите 228 броя изскочиха още едни 150 машини. Били за „резервни части”, ако някоя дефектира по изборите. Само глупаци биха повярвали на тази нелепост. И за капак се появиха още 38 бр. такива машини – във Варна. Пак за „резервни части”.
И за капак над капака се пръкнаха нови 199 бр. във Висшето военно-транспортно училище "Т.Каблешков"
Но колко в действителност са „резервните” излишни машини над сегашните 613 бр. вероятно само „Сиела” и Господ си знаят.
Само на нежелаещ да мисли човек няма да му е ясно, че разгорялата се свирепа битка е за това кой и как да фалшифицира изборните резултати и доколко и с кои партии като партньори.
При такива случаи е полезен класическият въпрос „кой има интерес?”
Както винаги, той трябва да разграничи публичните изявления от действията. Защото в общественото пространство може да говориш и твърдиш най-различни неща, ама когато се стигне до действията, именно те са показателните. И не думите, а действията решават.
А кои са действията? Да ги видим поред!
.
ПЪРВИ АКТ НА ТРАГИКОМЕДИЯТА
.
Първото РЕШЕНИЕ № 825-ПВР/НС от 29 октомври 2021 г. на ЦИК е за 100% броене на разписките от машините. „За“ приемане на указанията са гласували 12 членове на ЦИК, а „против“- само 2.
Двамата „против” са Любомир Георгиев от квотата на "Демократична България" и Росица Матева от квотата на „Изправи се.БГ!Ние идваме!" на Мая Манолова.
Останалите партии са твърдо „за”.
Броенето на разписките би осуетило опит за фалшифициране на машинния вот, понеже се сравняват резултати. Та затова почвам от тази процедура.
Другата истина е, че то не е достатъчно доказателство. Могат да се подменят разписки, да се пусне в кутията различна от действителната за гласуването и тези предизвикани разлики да станат основа за оспорване на резултатите.
.
ВТОРО ДЕЙСТВИЕ НА ТРАГИКОМЕДИЯТА
.
Това решение за 100% броене е обжалвано във Върховния административен съд (ВАС) обаче не от двете вече посочени партии, а от три – двете и ПП.
Те са твърдото ядро на коалицията, която се готви да получи мандата за управление и да състави правителство. Както съм перифразирал Балзак, и „в кухнята на политиката (на живота според писателя) не можеш да сготвиш вкусно ядене, без да си изцапаш ръцете”.
Коалицията иска жертви, политиката е невъзможна без компромиси и ето ви един такъв на ПП.
А следващите компромиси какви ще бъдат? Допустими ли са въобще?
Защото се присещам например какъв ВУЗ е завършила Мая Манолова. Този ВУЗ – по онова нейно време Институт е произлязъл от секретна школа на съветски спецслужби и е тясно свързан и досега с печално знаменитото ГРУ (Главно разузнавателно управление на Руската федерация.) Присещам се, че негласно Задкулисието на Държавна сигурност стоеше зад участието й съвместно с Отровното трио в протестите миналото лято и есен. И в сюблимния момент тази майска триада прекрасно обслужи външнополитическите нужди на Бойко Борисов в ЕС и в ЕНП чрез една скандална среща (имам пост за сгледата с генералитета на бившата Държавна сигурност). Хм, Майчето не стана ли навремето омбудсман с мощното рамо на премиера Борисов?!
И да продължа.
ВАС взима решението да не се броят 100% от разписките, а част от тях контролно и по преценка на ЦИК. Който си мисли, че ВАС може да си позволи да е независим от партиите и да отсъди срещу всички значими партии у нас в угода само на две новосъздадени и една, която преди поредицата от избори тези години не беше парламентарно представена, въобще не е наясно с властовите механизми в България.
.
ТРЕТО ДЕЙСТВИЕ НА ТРАГИКОМЕДИЯТА
.
Вчера ЦИК взе решение да се преброят машинните разписки в 30% от секциите.
Кои бяха против?
Срещу това решение гласуваха познатите против - представителите на ИБНИ и ДБ! Гласува „против” и още една трета партия, която обаче досега си мълчеше и не се месеше открито в скандала. Ама когато ножът опря в кокала, изрева на умряло.
Тази трета партия е ДПС!
.
АНТРАКТ ЗА РАЗМИСЪЛ
.
Как ДБ заедно с Мая Манолова и сие се оказаха в една кошница с ДПС няма публично обяснение. Каквото и да се даде, то ще противоречи на нормалната логика! Има обаче задкулисно обяснение, което напълно отговаря на каноните на логиката – интересът клати феса.
Интересът на ДПС да манипулира вотът е лесно обясним. ДПС губи влияние – бавно, но неотклонно. Българските турци все по-масово не гласуват за него. Тази тенденция започна да се проявява от 2014 г. насам. Затова според мен ДПС печели гласовете си с покупки, ромски вот и манипулации и фалшификации.
Виж мой пост за загубата на влияние на ДПС сред електората му, излязъл на тази дата точно преди две години:
https://www.facebook.com/grigor.lilov/posts/2492073107575280
Интересът на Мая Манолова е същият. Нейната коалиция е на ръба на изпадането. Онзи, който разполага с машините и който обслужва определени партийни интереси чрез тях, може да отпусне малко екстри сега срещу бъдещи услуги. Особено както се сетя, че едно и също задгранично Задкулисие стои зад двете формации.
Остана да обясним как ДБ попадна в една кошница с ДПС! Причината ще я посоча в края на анализа.
.
ПЪРВИ ФИНАЛ – ВСЪЩНОСТ ПРЕДПОСЛЕДНО ДЕЙСТВИЕ
.
За да отговорим на въпроса за интереса и феса, трябва да видим каква шапка е нахлузила или е нахлузена на доставчика и оператора на изборните машини „Сиела”.
Да обясня: който разполага и контролира машините, който държи софтуера за тях може да разполага и с разписки от тях от една страна, а от друга – и да напасва вота. Нито ЦИК разполага със софтуера, нито е чак толкова семейно-съдружната четворка, за която говориха надълго и нашироко Бойко Борисов, Тома Биков и Томислав Дончев. Не е проблем ако тези разписки не са изборни. Контролът върху машините и софтуерът им е и контрол върху отпечатването на разписките.
Затова трябва да се разкаже и за тази глава, понесла върху себе си интереса. Тя е на доставчика на машините – „Сиела”.
В цялата суматоха всички мълчат кои са братята Иван и Веселин Тодорови от „Сиела” и какво е родословието на компанията. То е от прочулата се скандлано у нас и по света групировка от миналото „Мултигруп”, толкова тясно обвързана с ДПС.
В момента Веселин Тодоров е уважан бизнесмен с участие в 17 фирми, брат му също е с 17 фирми, неофициално по мои данни контролират над 100, с роднините им – вероятно към 300. С единия от братята е свързана адвокатска кантора, която е най-професионалната и квалифицирана у нас в търговската право, а и не само в него (преценката е моя). Кантората е активен участник в процесите около най-големите сделки по покупко-продажби на компании, приватизации, концесии, външни дългове на България и др.
Няма да се спирам на съучастия, свързани лица и зависимости в този низ – ще се уморите и объркате в мозайката-плетеница от лица и фирми.
.
ПОД ПРИКРИТИЕ
.
Ще дам само няколко факта.
Първият: „Сиела-Норма” е плод на обединението, на сливането на две фирми – „Сиела и „Норма”.
А коя е пък „Норма”? Ами „Норма” е от така наречените фирми на прикритие, създавани при социализма със задачата да работят със западния свят и да пребарват с пълни шепи от технологиите му.
Заповед на министъра на машиностроенето на България N.90-5 от 13 февруари 1985 г гласи:
"Да се образува от 1 март 1985 г. към Централния институт за програмни продукти и системи Специализирано предприятие за програмно осигуряване "Норма" със седалище в гр. София и предмет на дейност: производство на програмни продукти и системи и извършване на услуги в областта на нормотворчеството, правоприлагането и автоматизацията на административния труд."
Заповедта е публикувана в брой 29 на "Държавен вестник" от 12 април 1985 г.
А какъв е този Централен институт? Той е мозъка на българската електроника и приложението на компютърните технологии у нас. Този Институт например е създателя на системата „ЕСГРАОН” за ЕГН-та у нас.
През 1999 г. „Норма”-та е приватизирана от служителите си, а през 2010 г. се слива със „Сиела”-та.
Това е миналото!
.
А какво е настоящето освен ЕСГРАОНА (ЕГН-та, толкова съществени за изборите)?
Настоящето е това:
„Дойде светъл ден за българското книгоиздаване. От повече от 15 години гилдията ни се бори за намаляване на ДДС на книгите и благодарение на инициативата на г-н Делян Пеевски, подкрепена от г-н Бойко Борисов, както и от българския парламент, това вече е факт. Трябва да благодарим на министър-председателя Бойко Борисов и депутата Делян Пеевски за мярката, който пръв повдигна темата преди година и нещо. Трябва да се казват имената на тези хора“.
**** Веселин Тодоров, бос на „Сиела-Норма”
И сега „Сиела” има топли връзки, бих ги нарекъл и дружба с ДПС. И не само с ДПС. Ключова връзка към ДПС-то са свързаните в съдружия с Веселин Тодоров лица – така наречените „пътищари”.
Става дума за онова каре от 4 бизнесмени от Вълчи дол, което пое строителството на магистрала „Хемус” чрез инхаус поръчките на скандалното държавно „Автомагистрали” и намаза милиард. Те са може би най-големите в страната бенефициенти – за много милиарди на обществени поръчки по времето на мандатите на ГЕРБ. Според моята информация основния контакт с ДПС и Пеевски е чрез пътищарския магнат Пламен Стилиянов (над 30 фирми).
.
Модифицирането и поддръжката на софтуера за предстоящите избори се извършва изцяло от служители на „Сиела-Норма”. Ще посоча, че фирмата предаде с голямо закъснение ключовете от софтуера на машините от една страна, а от друга ЦИК не може да ги ползва, защото той не е с отворен код и е интелектуална собственост на „Сиела-Норма.”
.
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
На практика, поне според мен, парламентарните и президентските избори в България – въобще машинният вот, откакто започна да го въвежда ГЕРБ (2014 г.) са изцяло под контрола на една частна фирма.
Формално тя е тясно обвързана от една страна с ДПС и ГЕРБ, от друга страна с протестните партии срещу „статуквото” – тази на Слави Трифонов и Мая Манолова.
Но същностно обслужва интересите на Голямото задгранично Задкулисие, което диктува изборно-парламентарната игра у нас, вкл. и на тези избори.
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
.
Ще посоча, че босът на „Сиела” е сред основателите на партията на политбюровската снаха Миглена Кунева – ДБГ, бил е неин кандидат-депутат, член на ръководните й органи. И още със старта на машинното гласуване преди години вече се е намирал в тежък конфликт на интереси. Но тогава нямаше скандал.
Сега тази партия е част от коалицията на Майчето и Триото в ИБНИ. В една от изборните листи на коалицията на първо място – за водач е посочен Димитър Делчев. Той е ръководител на МигленоКуневата ДБГ като син на Андрей Делчев. Баща му се прочу като главен секретар на Мултигруповото правителство на сламения премиер Любен Беров, а после като дългогодишен шеф на Българската петролна и газова асоциация.
.
ФИНАЛ НА ТРАГИКОМЕДИЯТА
.
Тези интереси присъстват силно в служебното правителство. Но там присъстват и противоречащите им. Както вече отбелязах в анализа си при сформирането на първия кабинет на Радев, управленията му ще са коалиционни – практически на всички големи партии у нас, вкл. и на ДПС, вкл. и едно от крилата в БСП, вкл. и на опозицията им.
Затова днес Стефан Янев и министрите си измиха ръцете по скандала с едно палиативно решение: машините вече ще се съхранят и пазят в държавни складове, но докато се намерят такива – ще си бъдат в частния. Всяко друго щеше да разтури партийната седянка.
ЦИК също си изми ръцете и не желае да вземе сериозно колективно решение по скандала.
Завесата на този спектакъл ще падне на изборите и след тях – с резултатите им.
.
ЗАД КУЛИСИТЕ
.
При една трагикомедия, при всяка пиеса винаги има сценарист и режисьор. Те не играят на сцената, а са зад кулисите и са написали и режисират пиесата.
Можем да се досетим кои са по датата на избухването на скандала.
Той започна на 3 ноември с едно писмо до ЦИК и така стартира замисълът за бъдеща гласност на скандала
Чие е съобщението (давам различните интерпретации):
1. От „Сиела”, че е внесла 228 изборни машини. Възниква въпросът защо ЦИК ще бъде уведомяван от тях, след като сега „Сиела” твърди, че не е работа на ЦИК да си пъха носа в частни дейности.
2. От МВР, че охраната е констатирала влизане в склада на камион с прицеп и такива машини.
3. Неизвестно лице уведомява свои хора в ЦИК и те повдигат скандала.
4. При всички положения митниците, МВР и НАП са знаели за тези машини, още когато са влезли в страната. Иначе влизането им на практика е невъзможно. Знаели са тогава, през октомври и всички партии – основни участници в предизборната борба. Знаели са в ДАНС. Знаел е и Борисов, знаел е и Радев.
Но всички си мълчаха.
Истината е, че няма никакво писмо или сигнал до ЦИК, от които да е тръгнал скандала. Обаче все нещо трябваше да се подхвърли на публиката, за да не излезе истината
АВТОРИТЕ?
.
Каква е тогава?
На 2 и 3 ноември в Москва е директорът на ЦРУ Уйлям Бърнс със специална мисия, изпратен от президента Байдън. Той се срещна с ключови доверени лица на руския президент като например Николай Патрушев.
(по моя информация и със самия Путин)
На 3 ноември Бърнс разговаря със Сергей Наришкин, шефа на Службата за външно разузнаване. Нейният аналитичен център на генерала от КГБ Леонид Решетников поръча навремето да се изработи профил на успешен кандидат за български президент, чиято форма много точно прилегна на Румен Радев.
Виж моя пост за онзи профил:
Дезинформационни и контрадезинформационни операции:
ЕДИН ПРОФИЛ НА КАНДИДАТ-ЛИДЕР НА БЪЛГАРИЯ, ЕДИН ЧУЖДЕСТРАНЕН СПЕЦИНСТИТУТ, ЕДНА ПАРТИЯ И ПРЕЗИДЕНТА
**** Поглед зад кулисите - в мрачната стаичка на изборите и секретните служби ****
https://www.facebook.com/grigor.lilov/posts/1204046983044572
„В разговорите бяха обсъдени ... и размяната на мнения по различни международни въпроси.”
Думите са на говорителя на Кремъл Дмитрий Песков по повод визатата на шефа на ЦРУ.
Бъдете сигурни, че на 3 ноември е била обсъдена и България. По Украйна не се стигна до споразумение, но предупреждението на Вашингтон да няма бойни действия все пак беше прието със съгласие.
.
А по българския изборен въпрос какво ли се е случило на 3 ноември?!
Най-вероятно пълен раздор.
Който веднага след 3 ноември стартира и у нас в зависимост от задграничните господари.
Затова след приключването на онези кремълски срещи, на следващия ден, на 4 ноември, а не по-рано ВАС отмени решението на ЦИК да се броят всички разписки. Затова на тази дата, а не по-рано в Държавната агенция "Електронно управление" беше генериран и разпечатан криптографски идентификатор, съдържащ хеша на софтуера, който е приет от ЦИК, и който ще бъде инсталиран на всички машини за изборите. Това е ключът към евентуална почтеност на изборните резулати или ключът към евентуална тяхна фалшификация.
Във връзка с московския раздор на следващия ден след него, на 4 ноември Тошко Йорданов от „Има такъв народ” категорично заяви, че партията му е против това Кирил Петков да става министър в бъдещия кабинет.
На 4 ноември правителството се отказа от участие с наши офицери в щаба на натовските сили за бързо реагиране (корпуса NRDC-IT в Италия)
За компенсация на отказа на 4 ноември ДКЕВР издаде лицензия на Ай-Си-Джи-Би за интерконектора с Гърция. Вярно е, че позакъсня, но все пак вече я има, а преди я нямаше
На 4 ноември правителството кандиса да изпълни настояването на ЕК за приемане на начин за разследване на главния прокурор. Направи го след полученото в същия ден предупреждение, че иначе Плана за възстановяване и развитие за много и много милиарди няма да бъде одобрен.
И светкавично, на следващия ден - 5 ноември, новият правосъден министър заяви, че ще иска отстраняване на Гешев. На тази дата синдикатите и работодателите също се скараха жестоко – както никога досега. На 5 ноември скандалът Хемус ескалира в мегаскандал с едни 60 милиона, раздадени кеш. На 5 ноември МВР и прокуратурата се скараха за автомагистралата. На 5 ноември Бойко Борисов декларира, че е заснел дома си и офиса на ГЕРБ, „за да не му сложат нещо” в тях.
И на 6 ноември Бойко Борисов обяви за машините.
А на 7 ноември лидерът на ДПС Карадайъ публично, на митинг се подмаза на САЩ както никога досега:
„Днес вървим по пътя на нашите приятели в Америка - Пътя на демокрацията, свободата, честта, достойнството и равенството.”
.
Ще се подмаже, я, къде ще върви! За опит за нарушение на изборни правила и процедури си готов кандидат за „Магнитски”
.
КОИ СА „SMARTMATIC”?
.
Техните машини се използват за гласуване у нас от 2014 г. Доставчик винаги е била „Сиела”.
Компанията е основана от венецуелци. Първоначално се регистрира в щата Делауеър в САЩ, а впоследствие се пререгистрира във Великобритания и Холандия. Според секретните телеграми на американски дипломати в Каракас, изтекли в Wikileaks, нейните собственици са богати венецуелци свързани с диктатора Уго Чавес и скрити зад паяжина от офшорки.
През 2014 г. Smartmatic става част от групата SGO. Като представител на Smartmatic се появава лорд Марк Малох Браун, който е близък до Джордж Сорос и е член на борда на “Отворено общество”.
През 2006 г. Smartmatic e доставяла машини и за избори в САЩ. Разследвана е, след като започва да се разследва американския й филиал - Sequoia Voting Systems, поръчал тези машини за гласуване в 17 американски щата и окръг Вашингтон. В крайна сметка Smartmatic е задължена да продаде дяловете си в Sequoia, но съмненията, че лизензирания от нея софтуер продължава да се използва в машините, остава.
Единственото място в света, където е нямало обвинения и скандали за манипулиране на вота чрез тези машини, е Венецуела.
.
Каква стана тя? От една страна имаме венецуелци, свързани с диктатора Чавес, а той е човек на Москва, от друга страна – човек на Сорос.
Излиза, че Изтока и Запада се опитват взаимно да се надхитрят чрез тези машини.
Но според мен, истинският ключ от този сейф е ръцете на Изтока. И не е само заради криптирания идентификатор на хеша на соуфтоера и заради фирмата-доставчик у нас.
А защото не е важно как се броят гласувалите избиратели, бюлетините – хартиени или машинни, разписките...
Важното е кой ги брои, казал е навремето чичко Сталин. В България това е най-важното и ще победи чичко Сталин, ако ще дори кодът на машините скрито да е програмирал победата на чичко Байдън и Брюксел у нас.
Както е известно, режисьорът на филма – човекът на действието, на заснемането на лентата винаги е с предимството на решаващата дума пред сценариста на филма – човека с идеята, с текста.
************ БЕЛЕЖКА: ************
Не е проблем онзи, който държи машините, да нацвъка предварително протоколите. Не е проблем да се нацвъкат и разписките. Не са проблем да се отчетат несъществуващи гласове – фантоми във фантомни, виртуални, компютърно генерирани, но иначе несъществуващи в реалния свят секции.
По закон и правилници секциите трябва да се номерират последователно, но кметовете масово не спазват правилото. И ЦИК не ги контролира за това. В резултат възникват незаети номера, които после се присвояват на фантомните секции, в които се отчитат фантомните гласове.
Например в София Фандъкова си е избрала за целта район „Възраждане” – 7 номера на секции са пропуснати. А сетете се защо е „Възраждане”, а не например „Младост” или „Лозенец” или който и да е друг район на столицата...
Другият трик е тези фантомни секции да се вписват като последни поредни в списъците на общините. Ще повярвате ли, че гъсто населените „Средец” и „Оборище” са с по-малко на брой секции (респективно 45 и 59), отколкото например едно „Подуяне” с 83 секции, една „Слатина” с 85!
Напомням, че през 2019 г . разкрих над хиляда такива фантомни секции в цялата страна със стотици хиляди гласували в тях фантоми. След скандала се наложи от изборните резултати в София да се шкартират едни 100 000 гласа като „техническа грешка”, в Плевен друга за 20 000 и т.н.

един от складовете с машините:

Григор Лилов, Facebook

Източник/ци: Facebook

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!