Следвайте "Буднаера" в Телеграм

МЕГАИДИОТЩИНА ОТ СТОЙЧО: Фирма "Булснайт" взе парите за 200 000 теста и изчезна!

МЕГАИДИОТЩИНА ОТ СТОЙЧО: Фирма 'Булснайт' взе парите за 200 000 теста и изчезна!

Умопомрачителна идиотщина сътвориха в Министерството на здравеопазването - по признание на самия принципал Стойчо Кацаров една от двете фирми, които сключиха договори за доставка на щадящите бързи антигенни тестове за учениците, е потънала вдън земя и правителството няма връзка с нея.

"Единият от доставчиците подписа договора и изчезна", обяви д-р Стойчо пред журналистите, уточнявайки и името на фирмата - "Булснайт", която по думите му не е доставила заявените тестове, въпреки подписания договор.

Не стана ясно дали МЗ е превело парите за въпросните 200 000 бързи теста - половината от общото количество от 400 хиляди теста, за които министерството подписа договор с две фирми. Всеки от избраните изпълнители трябваше да осигури по 200 хил. теста. На 6 ноември МЗ предаде на МОН първите 180 хиляди.

"До вчера са били доставени 200 хиляди теста, а днес ще бъдат доставени още 80 хиляди", каза днес Кацаров, като по думите му те ще стигнат на първо време.

Междувременно от образователното министерство съобщиха, че се бавят доставките на тестове в 15 области и по тази причина учениците там остават на онлайн обучение. "Към този момент тези тестове не са налични в базата на БЧК в с. Лозен и няма информация кога ще бъдат доставени", признаха от МОН.

Без тестове остават областите: Пловдив, Русе, Хасково, Бургас, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Велико Търново, Плевен, Ловеч, Видин, Враца, Монтана, Перник и София-област.

Пред медиите Стойчо Кацаров увери, че МЗ има намерение до следващия вторник, когато е първият учебен ден след изборите, да осигури цялото планирано количество от 1,4 милиона бързи теста за образователната система, но "ако някой, като спомената компания, не направи нещо подобно".

Въпросната фирма "Буллснайт" е регистрана в Младост-2 в София. Сред списъка на проектите, в които организацията участва като изпълнител, са проект за създаване на устойчиви работни места и езиково обучение на безработни лица във фирма "Спорт Трейдинг" ЕООД за 32 хил. лв. и проект за подпомагане ефективното изпълнение на дейността на дирекция АФКОС (Защита на финансовите интереси на Европейския съюз) в работата ѝ по Европейските структурни и инвестиционни фондове (4788 лв.).

Източник/ци: МЕГАИДИОТЩИНА ОТ СТОЙЧО: Фирма "Булснайт" взе парите за 200 000 теста и изчезна! - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!