Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Рашков за снимките: Борисов ще си измисли нова Мата Хари

Рашков за снимките: Борисов ще си измисли нова Мата Хари

МВР шефът убеден, че от заплати няма как да се напълни чекмедже с пачки от по 500 евро

Пуснаха много нови снимки от спалнята на Борисов

Сега вероятно ще се измисли някаква друга Мата Хари, коментира министърът на вътрешните работи Бойко Рашков по повод новопоявилите се снимки от спалнята на Борисов, на които отново се вижда чекмедже, пълно с банкноти в евро. 

"В нашата страна заплатата на премиера не е толкова висока, за да може с нея да се напълни едно чекмедже... нито за един, нито за два мандата", каза още Рашков пред "Алтернативата". 

Той допълни, че парите не са само от заплата, но и "от друго място". Рашков призова Борисов да даде обяснение на българските граждани.

Той допълни, че разследването ще продължи, но какво обвинение ще се повдигне зависи единствено от българската прокуратура.

Служебният министър съобщи, че хората, на чиито имена са регистрирани въпросните кухи фирми, не знаят за това. Те не подозират и че на тяхно име се теглят заеми. По думите му някои от тях се намират и зад граница.

Той заяви, че мъжът, превел по сметка в ОАЕ 21 млн. лв, е строителен предприемач. Рашков обаче отказа да съобщи името му, тъй като е следствена тайна.

Тази схема е подготвена така, че да се затрудни разследващият орган в един момент, коментира още той, но подчерта, че за да продължи разследването, трябва да се разпореди прокуратурата.

Рашков обаче коментира, че прокуратурата е изпаднала в детайли, а не в основния проблем, което не ѝ прави чест. (Непосредствено след обявяването на скандалната схема за отклоняване на средства от парите за "Хемус" и прокуратурата даде брифинг. На него шефът на Софийската градска прокуратура Илиана Кирилова обясни, че прокуратурата е получила по факс съобщение от МВР, че е започнало досъдебно производство за злоупотреби при строежа на магистрала "Хемус", но без имена на хора и фирми, дори не се споменава, че става дума за аутобана.)

Служебният министър коментира, че имената на замесените в схемата с АМ "Хемус" ще бъдат обявени, когато бъдат повдигнати обвинения.

"Имам информация, че "Делта гард" са разполагали с униформи, които са почти идентични с полицейските униформи", съобщи вътрешният министър.

Той свърза това с твърденията, че по време на миналогодишните летни протести в редиците освен полицаи е имало и частни охранители. Тогава се твърдеше, че побоите са нанасяни именно от тях. "Тази проверка е възложена на ГДБОП. Очаква се резултати от нея да има най-късно до края на следващата седмица", обеща още той.

Скандалът с допълнителните машини е "историйка" на Борисов

"Борисов е свикнал, когато наближат изборите, да измисли някоя историйка, с която да се представи като жертва", така Рашков коментира твърденията за "нов Костинброд" заради намерените допълнителни машини.

Източник/ци: Рашков за снимките: Борисов ще си измисли нова Мата Хари - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!