Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Към 2030 година Украйна ще постави Русия на колене

/Поглед.инфо/ „През 2030 г. Украйна ще възобнови своите суверенни граници“ и освен това „ще се превърне в развита икономика“. Живейте с това сега!

Украйна живее с това свещено знание от известно време. През октомври фракцията „Слуга на народа“ беше отведена в хотел „Риксос Прикарпатиe“ в Трускавец за т. нар. голяма среща. Което всъщност беше кръстоска между работно обучение и алкохолно парти. С участието на президента Зеленски, някои членове на правителството, както и фактическият основен ръководен орган на държавата - президентската администрация.

Именно в Трускавец беше предрешена съдбата на председателя на Върховната Рада Дмитрий Разумков, който загуби поста си в следващите няколко дни. Именно по време на заседанието на „слугите“ в Трускавец избухна офшорният скандал около Зеленски. На същото място Зеленски каза, че иска да се срещне с Владимир Путин, но срещата е възпрепятствана от обкръжението на руския президент, което се страхува, че главата на украинската държава ще го вербува (Зеленски: „Можех да го убедя !").

Но всички тези теми бяха засенчени от презентация за целите за трансформиране на Украйна до 2030 г. От него стана известно, че остават не повече от осем години до момента, в който Крим и неконтролираният Донбас отново ще станат подчинени на Киев. Че по това време Украйна ще се превърне в развита икономика, хората със светли лица преди не са имали ни най-малко съмнение.

Украинските власти напоследък излязоха с много неадекватни документи, свързани с така наречената реинтеграция на окупираните територии.

Така например през февруари тази година 37 народни депутати от фракция „Слуга на народа“ регистрираха законопроекти за наказателна отговорност за колаборационистки дейности и за гарантиране на отговорността на замесените в нея. Същността на документите предполага възможно най-широко тълкуване на термина "колаборационистка дейност" с оглед възможно най-широко преследване на украински граждани с последващо лишаване от права, други видове наказания и най-важното - използването на масова конфискация на имущество в полза на държавата. Работата все още не е стигнала до разглеждането на този шедьовър. Никой обаче няма да го изтегли от парламента.

През август украинското правителство одобри и внесе във Върховната Рада проект на закон „За особеностите на преходния период“. Документът описва подробно как Украйна ще завладее териториите и активите в ЛНР и ДНР и Крим, включително новите пътища, мостове, предприятия и т.н. Описани са процесите на отнемане на правата и промиване на мозъци на местните жители. И дори повсеместното изграждане на паметници, посветени на безкрайните „победи“ над агресивна Русия. И този законопроект все още не е влязъл в разглеждане.Украйна ще си засили икономиката като ограби "предателите"

Но Стратегията за деокупация и реинтеграция на временно окупираната територия на Автономна република Крим и град Севастопол е вече валиден документ. Той беше одобрен с указ на Зеленски от 29 септември. И между другото, наред с други неща, предвижда възможността за насилствено завземане на Крим.

Но точните дати на приемането на Крим и Донбас в лоното на Украйна не са изброени преди това никъде. Така че представлението в Трускавец, очевидно, е короната на всички предишни разработки. Тъй като вече е решено кой и как да бъде наказан, как да му отнемат правата и как да се издигнат паметници, тогава беше въпрос на чест да се определи датата на окончателния „обрат“.

Но сериозно, през 2014 г. преобладаващото мнозинство от представителите на украинския, ако мога така да се изразя, естеблишмът беше сто процента сигурно, че „окупацията“ на Крим е недоразумение от максимум шест месеца. Видите ли, САЩ ще организират операция "Анаконда", ще изпратят няколко кораба в Черно море, ще разкъсат руската икономика на парчета и така нататък, докато Москва ще моли Киев да му върне Крим. Заедно с репарациите. В описаното няма ни най-малко преувеличение.

По същия начин Киев по това време беше напълно убеден, че забраната за военно-техническо сътрудничество на украинските предприятия с руските ще срине руския военно-промишлен комплекс до нула. В края на краищата в СССР всичко беше правено от украинците, а московчаните не са способни на нищо.

Оттогава качеството на украинския естаблишмънт само се влошава. Достатъчно е да погледнем настоящия украински президент и неговия антураж от мошеници, авантюристи, изроди и дори не съвсем психически здрави хора. Въпреки това, през изминалите години все пак трябваше да се отърват от някои илюзии. И днес цялата тази интензивност на "победите" не е толкова отражение на реалното виждане на ситуацията от самия този естаблишмънт, колкото морков за магаре в лицето на електората.

Икономически успехи няма и не се очакват. Корупцията и други най-отвратителни скандали се превърнаха в явление не просто постоянно, а почти ежедневно. Властите напълно отказват да изпълнят задълженията, поради които електоратът гласува за Зеленски. Да не говорим за обещанието да си подаде оставката, ако до една година не бъде осигурен мир в Донбас.

Целта на използването на морковите, че са на път да възстановят териториалната цялост в тази ситуация, е абсолютно ясна - да се отвлече вниманието. И под това прикритие да се продължи с ограбването на страната, за предпочитане малко преди 2030 година.

Има обаче усещането, че морковите вече не работят. Всъщност, в допълнение към гореописаните проблеми, които вече раздразниха електората, беше добавена абсолютната неподготвеност на страната за поредната вълна от пандемия (в Украйна смъртните случаи на милион население са 2,6-2,7 пъти повече, отколкото в Русия) и пълна катастрофа с подготовката за зимата. Също така е много важно, че Зеленски и неговата весела компания са разочаровали почти всички със своята глупост, алчност и наглост, включително много влиятелни хора - и то не само в Украйна. Рейтингите на Зеленски и неговата партия, които започнаха бързо да се срива, както и рязката промяна в тона в дискусията за властта по редица украински телевизионни канали и в интернет, са доказателство за това. Постоянните шамари от Запада са от една и съща опера.

Сега в лагера на Зеленски цари объркване. Може би единственият радикален вариант за промяна на дневния ред е да се започне клане в Донбас. Последствията обаче могат да бъдат непредвидими. Затова заповедта за изостряне на положението изглежда е дадена, но засега в един вид лек формат.

В такава ситуация какво можете да кажете за бравурните планове на Зеленски и Компания за 2030 г.? Съдейки по развитието на събитията, Владимир Александрович по това време ще има много повече шансове да повтори зигзага на съдбата на Михаил Николозович Саакашвили и да проучва границите на килията, където ще стои, отколкото да се занимава с границите на Украйна.

Превод: В. Сергеев

Източник/ци: Към 2030 година Украйна ще постави Русия на колене - Поглед Инфо

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!