Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Криминалният вот: В бастион на ДПС и ГЕРБ гласуваха 118% от избирателите, вижте как става измамата

В гнездо на ДПС и ГЕРБ на последните избори на 13 юли са гласували…118% от избирателите. Ако си мислите, че това е някаква шега, прочетете какво научи Narod.bg.

Малко Каменяне се намира в община Крумовград, област Кърджали. То не е обикновено село. На фона на рекордно ниската активност на национално и областно ниво на изборите през юли – 42% в страната и 28% за област Кърджали, в Малко Каменяне са гласували 118% от населението.

Няма грешка – сто и осемнадесет процента. Това е възможно само чрез дописването на избиратели под списъка за гласуване, което прави резултатът достатъчно криминален, за да бъзе оспорван.

Същевременно Малко Каменяне не е и чак толкова специално. Въпреки че е рекордьор по активност, конкуренция не липсва. По време на последните избори в България през юли общо 269 секции са отчели 100% активност или по-висока.

В огромната част от тях печелят ДПС или ГЕРБ с резултат над 70%. В случая с Малко Каменяне ДПС печели 84% от гласовете.

Секциите с над 100% активност, тези с екстремен вот (над 70% за победителя) и съмнителната концентрация на преференции са само част от аномалиите, които „Капитал“ разглежда в статистическите модели, извадени с помощта на организация „Данни за добро“.

Те са не само силен сигнал за потенциално купуване на гласове, но и за изборни нередности и мащабна организация из хиляди секции в България, които се отразяват на резултата на национално ниво.

Въпреки активните действия на МВР под ръководството на Бойко Рашков по отношение на изчистване на избирателния процес в България, на много места това се оказва трудна задача, понеже зад добре координираната изборна търговия стоят депесари и гербопитеци с години опит в манипулациите и огромен финансов ресурс, отделен от черните партийни каси.

Източник/ци: Криминалният вот: В бастион на ДПС и ГЕРБ гласуваха 118% от избирателите, вижте как става измамата - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!