Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Захарова: За разлика от САЩ предлагаме взаимоизгодни енергийни проекти

/Поглед.инфо/ Русия предлага на други страни само взаимноизгодни енергийни проекти, докато западните страни насилствено прекрояват света, за да отговаря на техните интереси, когато не могат да издържат на конкуренцията. Това каза в неделя официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова в ефира на предаването "Неделя вечер с Владимир Соловьов" по телевизионния канал "Россия-1".

"Вижте какво правят нашите западни партньори. Това е насилствено прекрояване на енергийната карта на света в съответствие с техните интереси, когато те не могат да издържат на конкуренция, и когато разбират, че няма да им бъдат в пряка полза. Вижте какво предлага Русия", каза тя.

"Да вземем газа.Само взаимноизгодни проекти, които предлагаме на страните да правят и създават заедно. Северен поток 2 е конгломерат от интереси и усилия, обединяване на интересите на редица държавни и частни компании", подчерта Захарова.

"Съзидателна, обединяваща програма [РФ] и унищожение, създаване на хаос и управление на този хаос е идеологията на колективния Запад“, каза тя.

Захарова отбеляза, че Русия е лидер в енергийния сектор, въпреки че много страни не разбират това.

„Ядрената енергетика, за която сега се говори толкова много. Тридесет и шест блока се строят от Росатом по целия свят, това е много важен момент", каза тя.

"И това не е само един континент, а, например, постсъветското пространство или Източна Европа, където това се прави от онези валцувани релси, както беше преди. Това са различни континенти, това са различни климатични особености, това са различни традиции, отношенията [между държавите] са много важни", обясни говорителката.

"Това са Турция, Китай, Бангладеш, Унгария, Финландия, Беларус – тридесет и шест (ядрени) блока“, добави тя.

Превод: СМ

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Путин за културата на „събуждане“ - казва, че страната му я е преживяла и това е довело до десетилетия на тирания

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

Източник/ци: Захарова: За разлика от САЩ предлагаме взаимоизгодни енергийни проекти - Поглед Инфо

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!