Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Цветозар Томов с абсурдно обяснение как ще се използват 228-те несертифицирани машини

Допълнителните 228 машини за гласуване са за "демонстрации в Армения и Грузия"!?!

Такова абсурдно обяснение даде заместник-председателят на ЦИК Цветозар Томов пред БНР по повод казуса с допълнителните несертифицирани машини, които са като тези за вота на 14 ноември.

За тях съобщи на брифинг в събота пред склада с машините лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. От партията изразиха съмнение, че се готви нов Костинброд, защото властта можела да ги използва така, както намери за добре, намеквайки, че вотът може да бъде манипулиран или подменен.

Тези допълнителни машини няма да влязат в употреба. Дори, ако се взети с цел примерно, да заменят повредени устройства или нещо такава. Без разрешение на ЦИК и проверка на тези устройства, те не могат да бъдат използвани, пояснява Томов. Той обаче не даде обяснение след като машините не могат да бъдат използвани, а какво се съхраняват и с какво цел е направен този допълнителен внос.

По-рано пред OFFNews той увери, че каквото и да е предназначението на този допълнителен внос, той няма как да бъде използван на изборите.

"ЦИК няма общо с този внос. Тези машини не са сертифицирани и притесненията, че могат да бъдат използвани, са прекалени", заяви Цветозар Томов.

Той добави, че в същия склад са и сертифицираните машини за вота и че в момента действително там се работи - по искане на МВнР е започнало транспортирането на 416 устройства за чужбина.

Източник/ци: Цветозар Томов с абсурдно обяснение как ще се използват 228-те несертифицирани машини

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!