Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Финансовият министър: Ще бъде проверен потокът на парите около „банката на Борисов“

В момента все още сме на излишък, но в края на годината ще излезем в планиран дефицит. Това заяви финансовият министър Валери Белчев в предаването ЕвроДикоФ на Телевизия Евроком.

„Доброто планиране предвижда капиталовите разходи да бъдат извършени. Оставането на излишък не е добро планиране“, посочи той.

„Някой да държи пари в джоба си и да ги прехвърля за следващата година, при положение, че има нужда от тях в ключови сектори, не е добре“, допълни финансовият министър.

Белчев коментира и темата за теглените пари на строителния бранш от конкретна банка. Той подчерта, че ще провери случая.

„Не съм запознат с информацията, но ме заинтригувахте. (…) Ще попитам за банката. Надявам се, че ще разбера коя“.

„Очевидно, че за нас не е просто важно да знаем. Важното не е само да се знае името на банката и кой е собственика. Важното е да се проследи потока на парите. Не съм проявял интерес към сивия сектор и не съм в течение на това кой какви схеми е въртял, но ще трябва да се заровя и в тези въпроси“, категоричен бе той.

Припомняме, че вътрешният министър Бойко Рашков обяви, че "средства, отпуснати от бюджета авансово за строежа на магистрала "Хемус", са преминали през една банка, собственост на Бойко Борисов, със собственика на която той е имал общи фирми".

No photo description available.

Източник/ци: Финансовият министър: Ще бъде проверен потокът на парите около „банката на Борисов“ - ᐉ Новини от Fakti.bg - България | ФАКТИ.БГ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!