Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Голям! Ген. Радев променя болниците, вече няма да приемат пациенти само за пари

Румен Радев има намерение да направи една от най-големите реформи от 30 години насам!

Здравна реформа

Болниците вече няма да са търговки дружества. Лично Румен Радев и Илияна Йотова ще се заемат с тази задача, след като спечелят втория си мандат на 14 ноември.

Мнението и на двамата по този казус стана ясно по време на изявлението им пред разгневена гражданка на протеста на “Възраждане”. Жената, която се казва Звезделина, изказа мнението си, че болниците трябва да спрат да бъдат търговски дружества. Илияна Йотова обяви, че я подкрепя на 1000% и дори го каза и от името на президента.

Румен Радев променя статута на болниците

Здравната реформа, направила болниците търговски дружества, е от 1999 г. Това превръща болниците на практика в машини за пари, тъй като те започват да имат изгода от приемането на пациенти, понеже престоят им се заплаща.

По този начин достоверността на данните за пациентите с COVID в тежко състояние се поставя под съмнение. Щом лечебното заведение има финансова полза от постъпването на пациенти, не се знае дали тяхното място изобщо е там или просто заемат леглата на хора, които наистина биха имали нужда от медицинска помощ.

“Хората отиват в болниците, защото по телевизията са им казали, че ще умрат от Ковид и са уплашени. Съответно болниците не ги връщат, защото на тях им се плаща за всяко заето легло.”, многократно е казвал доц. Атанас Мангъров.

Именно това иска да промени Румен Радев и това е една от задачите му в новия мандат. Това е заложено и в предизборните програми на партиите, подкрепящи Радев и Йотова – БСП, “Има такъв народ” и “Изправи се БГ! Ние идваме”.

Източник/ци: Голям! Ген. Радев променя болниците, вече няма да приемат пациенти само за пари

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!