Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Мартин Захариев "застреля" Борисов: Защо назначихте недоразумението Марияна Николова?

Бившият депутат от БСП и зам.-шеф на Националния борд по туризъм Мартин Захариев обяви в лицето на Бойко Борисов бившата му вицепремиерка и министър на туризма Марияна Николова за недоразумение. "Най-голямата ви грешка беше това назначение, това недоразумение Марияна Николова", отсече той на среща в централата на ГЕРБ. 

Захариев се оплака на лидера на партията, че в Националния план за възстановяване и устойчивост, разработен от Томислав Дончев и завършен от настоящия ресорен министър Атанас Пеканов са предвидени точно 5 позиции в сферата на туризма от 300 страници и нито един проект. "Срам. При положение, че това е секторът, даващ 1/10 от БВП", скастри "плейбоят" бившия премиер. 

По думите на Захариев браншът разполага с над 10 милиарда лева активи, но липсва цялостна стратегия на държавата. И предлага следващото редовно правителство да предприеме план, при който за всеки турист, влязъл в страната, да се дават 10 лева във фонд за реклама и маркетинг на България. Според шефа на Борда Красимир Гергов пък спешно трябва да се изгради магистрала "Черно море". И двамата са на мнение, че България има потенциал да поеме между 15 и 20 милиона туристи, което би удвоило рекордния резултат от 2019 г. 

"Ние сме най-зле обозначената страна в Европа", напомни Захариев на Борисов по отношение на пътните табели. "А, бе, то обекти нямаше, ти табели...", отговори лидерът на ГЕРБ.

"На "Позитано" 20 не съм минавал от 6 години по улицата дори. С Корнелия не си говоря, с теб си говоря", отговори ексдепутатът на Борисова реплика. А гербер номер 1 заяви по повод участието на бившата шефка на културната комисия в НС и депутат от НФСБ Полина Карастоянова в срещата, че е скъсал всякакви отношения с лидера на партията Валери Симеонов. "Заради теб до ден днешен той не ми говори", разкри Борисов.  

А за разчупване на обстановката, той закачи Мартин Захариев, че защитавал Радев, защото бил социалист. "Какъв социалист съм аз, моля ти се. Аз ти докарах най-голото американско списание", отвърна без да се замисли някогашният издател на "Плейбой". 

Източник/ци: Мартин Захариев "застреля" Борисов: Защо назначихте недоразумението Марияна Николова? - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!