Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бойко Рашков: Оградата по границата струва два пъти по-малко пари, отколкото къщата на един човек в Барселона

Пробивите по възпрепятстващото съоръжение са от години, когато стопани са били областните администрации на Бургас, Хасково и Ямбол, посочи Бойко Рашков. Той заяви, че е странно как може да се изостави толкова скъпо съоръжение и припомни, че парламентът е гласувал 5 милиона лева за ремонта. Пет милиона лева, което е два пъти по-евтино отколкото струва къщата на един човек в Барселона, подчерта вътрешният министър.

Мигрантският натиск в момента не е по-съществено различен, отколкото от месец-два насам. Няма нещо притеснително, не сме изправени пред натиск, който да тревожи особено много, съобщи вътрешният министър пред журналисти на "зелената" граница с Турция до свиленградското село Сладун. Той и министърът на отбраната Георги Панайотов инспектираха днес възстановяването на компрометиран участък от оградата с югоизточната ни съседка на река Фишера. 

Справяме се с мигрантската криза. Домовете, с които държавата разполага за настаняване на успелите да проникнат в страната ни, са достатъчни, въпреки че има леко завишение на броя на настанените в тях, но все още има капацитет, увери Рашков.

На въпрос за ситуацията в съседна Турция той отговори, че е известно, че в Турция също продължава да се изгражда ограда и се взимат съответните мерки за недопускане на мигранти от Афганистан. Рашков уточни, че имаме добра комуникация с турските гранични власти, а той самият е провел няколко разговора с турския си колега, който е дал уверение, че се прави необходимото да не бъдат допуснати огромни маси от мигранти към нашите граници.

На Сухопътните войски са възложени неотложните ремонтно-възстановителни дейности на инженерното съоръжение от възпрепятстващ тип по българо-турската граница и прилежащия път. Те се извършват по съвместен план, изготвен от Главна дирекция "Гранична полиция" и Командването на Сухопътните войски. В изпълнение на плана от 29 октомври 20 военнослужещи от състава на 55-и инженерен полк със 7 специализирани машини започнаха работа по възстановяването на целостта на съоръжението в района.

Ще продължим разследването на множеството случаи на купуване и продаване на гласове. Не само реализираните сега, преди изборите случаи, а и тези, към които ще се пристъпи към реализация и след вота. Това каза вътрешният министър Бойко Рашков на българо-турската граница до свиленградското село Сладун. Изявлението бе по повод днешната акция срещу търговията за вота в Симеоновград.

Източник/ци: Бойко Рашков: Оградата по границата струва два пъти по-малко пари, отколкото къщата на един човек в Барселона

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!