Следвайте "Буднаера" в Телеграм

МВР влезе в дома на кметицата на ГЕРБ

Кадър Нова 

Продължават акциите на МВР срещу търговията с гласове за изборите.

Полицаите са влезли в дома на кметицата на Симеоновград Милена Рангелова от ГЕРБ

Арестувани са съпруга й и синът й. 

Открита е голяма сума пари и списъци на хора с личните им данни.

Вътрешният министър Бойко Рашков е на мястото.

Двама са задържани в Руен в хода на операция срещу купуването на гласове

“В Любимец снощи са проверени два адреса и са установени обитатели, които са свързани с изборния процес. Там при претърсване са открити 75 хил. лева, половин килограм злато и множество ценни предмети. Иззети са лични и дебитни карти. В друг дом са намерени 65 хил. лева и са задържани двама мъже. Също снощи в с. Малко Градище, общ. Любимец, в търговски обект стопанисван от съпруг на кметицата на селото, са намерени списъци с имена и е образувано досъдебно производство, задържани са и двамата”, каза още Рашков.

Вътрешният министър заяви, че при всички случаи ще има още задържане на лица, защото “това е процес и той се развива”.

"ГЕРБ активно заплаща участието си в изборите и желае на база на престъпления, които се извършват преди изборите, да влезе отново във властта, което е позорно за една политическа партия", каза Рашков.

Има свидетели, които се разпитват пред съдия. Този, който е осигурил посредничеството, ще бъде задържан, обяви още Рашков.

"В Любимец са проверени два адреса и са установени обитатели, свързани с изборния процес. Открити са 75 хил лв., половин кг злато и ценни предмети, иззети са лични и дебитни карти. В друг дом са намерени 65 000 лв, двама задържани с две досъдебни производства. Снощи в село Малко Градище е проверен търговски обект, стопанисван от съпруг на кметицата, където са намерени списъци с имена и е образувано досъдебно производство във връзка с данни за изборни престъпления.“, каза още служебният вътрешен министър. 

Той допълни, че и в Любимец, и в Малко Градище са работили в полза на партия ГЕРБ: "Купуват гласове, за да подпомагат ГЕРБ да се върне на власт.“

За други нарушения в полза на други политически партии няма сигнали, добави Рашков.

Има образувани досъдебни производства, има и задържани.

Източник/ци: Petel.bg - новини - МВР влезе в дома на кметицата на ГЕРБ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!