Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Narod.bg: 60 млн. лева от „Хемус” изтеглени през банката на боса на СИК Младен Михалев – Маджо, пачките изнасяни с чували

60 милиона лева от парите, отпуснати на босовете на големите строителни фирми за градежа на магистрала „Хемус”, са изтеглени пред „Интернешънъл Асет Банк” на боса от СИК Младен Михалев – Маджо, разкри ексклузивно пред Narod.bg източник от течащото разследване.

Криминалистите от ГДБОП, които вече стартираха операцията за грабежа „Хемус” и арестуваха 15 от строителите на ГЕРБ, са установили, че огромната сума е изнесена от трезора на порции в чували в рамките на около три месеца.

При всеки транш съответният пътищар от обкръжението на Бойко Борисов, получил държавни пари по фирмената сметка в аванс, теглел на каса от една и съща касиерка в банката на бившия съдружник на Бойко, след което натъпквал пачките в черния чувал и изчезвал.

По-рано днес вътрешният министър Бойко Рашков обясни без да навлиза в конкретика, че десетки милиони са изтеглени през „банка на Бойко Борисов”, собственикът на която е бизнесмен, съдружник на бившия премиер в миналото.

Младен Михалев – Маджо и Бойко Борисов – Тиквата имат общо минало по линия на СИК, както и пресечни точки в редица бизнеси.

През 1995 г. Михалев е споменат като изпълнителен директор и предполагаем акционер в най-голямото хазартно дружество в страната – Ай Джи Ем. По това време Борисов е личен шофьор на Маджо.

В него едри акционери са „Мултигруп” на Илия Павлов и „Нове холдинг” на Васил Божков. Михалев е и шеф на „Интергруп”, наричан от медиите по това време силов или борчески холдинг, а негова собственост е застрахователното дружество SIC (СИК).

По това време започват убийствата между борците – те вървят почти на шахматен принцип, като се редуват трупове от ВИС и СИК. Младен Михалев е сред малкото оцелели до наши дни, след като „гущерът си откъсна опашката” по крилатата фраза на Илия Павлов, паднал убит.

Именно през 1995 г. в антуража на СИК се появява и Бойко Борисов – репортажът от годишнината на дружеството, публикуван от „Капитал” – „SIC духна свещичка под звуците на роял”, е жива  класика:

„За контактите с медиите се нагърби инициативният Бойко Борисов, шеф на фирма „Ипон” (ангажирана и е охраната на Тодор Живков). Той услужливо уведоми, че хроникьорите ще бъдат допуснати в салона за 15 минути – от 19:30 до 19:45 часа.

Малко по-късно Борисов агресивно съобщи, че вълнуващият оглед се отлага, а продължителността му ще бъде намалена с 5 минути. Охранителният бос проведе кратък инструктаж: журналистите да се движат в стегната група плътно около Борисов, за да не обезпокояват гостите.

Неизживеният екскурзовод подкара ентусиастите към светските забележителности на СИК-коктейла.

Въпреки надеждите на фотографите да уловят с обективите си шефа на „Интергруп” и едно от лицата на СИК Младен Михалев – Маджо, той се оказа недостъпен. Очевидци твърдят, че Маджо не е пожелал да бъде сниман.”

След години Иван Славков, зетят на Тодор Живков, охраняван лично от Борисов, след рухването на авторитарния режим, разказа, че лично е наблюдавал началото на кариерата на бившия премиер.

Славков твърди, че понеже бил силно разпознаваем по спортна линия от „всички момчета“, е бил поканен в управата на СИК.

И веднъж, когато бил във вилата на Живков, който останал без охрана, дошли Венци Стефанов и Пашата.

„Казаха: Другарю Живков, добре си живехме при вас – те беха бензинджии – и сега да ви върнем добрината, дайте една стая тук, ще имате охрана 24 часа. И така се появи Бойко там. Те не го пускаха вътре в кръчмата СИК, там, дето избиха Бай Миле. Стоеше навънка да пази колите. На „Славия“ хубавата кръчма.

Така се появи частната охранителна фирма. След това охранява и царя и стана търсен за главен полицай, да снася всичко на американците, не на европейците”, спомняше ни Батето.

Следващата публикация, свързваща имената на Борисов и Михалев, е от март 1997 г.:

„Адска машина направи на парчета джипа на столичната бизнесдама, която е приятелка на висш служител от средите на СИК. Пострадалата Цветанка Карагьозова (която днес се представя като Цветелина Бориславова, б.ред.) излиза с бодигарда от охранителна фирма „Ипон” Бойко Борисов , който работи в тясно сътрудничество с акционерите на застрахователна компания СИК и Интергруп Румен Николов-Пашата и Младен Михалев-Маджо.

Пострадалата е собственик на фирма за химически продукти, масла и изкуствени торове.“ Никой не отрича написаното…

Източник/ци: Първо в Narod.bg: 60 млн. лева от „Хемус” изтеглени през банката на боса на СИК Младен Михалев - Маджо, пачките изнасяни с чували - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!