Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ВОЙНА с мафията! ГДБОП арестува шеф в ДПС, откраднал 40 милиона лева от магистрала „Хемус” с помощ от ГЕРБ

Бизнесмен от Мездра и лидер в ДПС е сред арестуваните 15 човека в операцията на ГДБОП за разследването на строежа на новите участъци на автомагистрала „Хемус“ за което първо Narod.bg съобщи. Депесарят в съдружие с мафиотите около Бойко Борисов е откраднал 40 милиона лева от строежа н аутобана.

По неофициална информация бандитът с политечски чадър е с инициали  Т.Я. и е собственик на няколко фирми. Мъжът е имал договор с един от изпълнителите на строежа, изпълнил го е и прекратил взаимоотношенията си с него.

От МВР обаче са установили, че през сметката му са преминали част от изчезналите значителни държавни средства, с които е трябвало да се изпълни новата магистрала. Запознати коментират, че става въпрос за около 40 000 000 лв., които Т.Я. получил и изтеглил от банката. След това пътят на парите се губи.

По тази причина служители на ГДБОП вчера арестували мездренчанина и го довели на разпит в районното управление във Враца. На този етап той е със статут на свидетел, заради което по-късно е бил освободен.

В железничарското градче обаче много добре знаят с какво се занимава Т.Я. Преди години е бил председател на младежкото ДПС в Мездра и от тогава се свързва с брокерство на гласове за определени партии. По непотвърдена информация на последните избори той е купувал за известен местен бизнесмен.

Някои негови съграждани стигат и по-далече в твърденията си, като настояват, че регистрира фирми-бушони, които извършват определени дейности, прибират парите и прекратяват съществуването си. Има данни, че познава добре и упойващите вещества, в които инвестира сериозни суми.

„Вce oщe нe cмe cтигнaли дo нeпocрeдcтвeнитe cтрoитeли. Нeпocрeдcтвeнитe изпълнитeли ca нeизвecтни лицa. Пoлучaвaт cрeдcтвa oт някoлкo ocнoвни фирми, нa кoитo ca дaвaни дeceтки милиoни лeвa. Прeдcтoи дa ce изяcни кaк ca били рaзхoдвaни тeзи cрeдcтва. Някoи oт фирмитe вeчe зaявихa, чe пaритe нe ca при тях.

Cклoнeн cъм дa им вярвaм, зaщoтo eдин oт извecтнитe cтрoитeли нa пътищaтa, извършвaщ рeмoнт, oт нaчaлoтo нa гoдинaтa дoceгa e прeвeл 21 млн. лв. в OAE.

Питaм ce кoe нaлaгa eдин чoвeк, кoйтo cтрoи в Бългaрия, дa изнacя пaритe cи в OAE. Нaдявaм ce тoзи чoвeк дa e cпecтил пaритe cи oт зaкуcки, a нe дa cи ги e приcвoил oт бългaритe“, заяви по този повод вътрeшният миниcтър Бойко Рашков.

Източник/ци: ВОЙНА с мафията! ГДБОП арестува шеф в ДПС, откраднал 40 милиона лева от магистрала „Хемус” с помощ от ГЕРБ - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!