Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Криминалист пред Narod.bg: Още 5 човека от ГЕРБ арестувани за кражбите от „Хемус”, парите теглени с чували от банка, близка до Бойко (СТРАШНИ РАЗКРИТИЯ)

Още петима крадци, приближени до ГЕРБ, са натикани в килия от спецченгета на ГДБОП заради зулумите покрай строежа на автомагистрала „Хемус”, алармира пред Narod.bg криминалист, запознат с разследването.

Според данните ни в арестуваните вече не са 10, а 15 човека, които имат връзка с некачествения строеж на аутобана, от който изтекоха милиони към чекмеджето на Бойко и приближените му строителни босове.

При спецоперацията са проверени над 20 адреса и са проведени множество разпити. Сред задържаните са управители и служители на строителни фирми. Очаква се днес властите да дадат повече подробности за акцията.

Кражбите са били в такъв размер, че парите за строежа на единия от лотовете на магистралата са теглени в чували от трезор, собственост на приближени до Бойко Борисов банкери.

За да се случи такъв пладнешки грабеж в държава от ЕС означава, че службите за сигурност и финансовото разузнаване са били буквално приспани от правителството на ГЕРБ, за да не пречат на кражбите на пачките, натъпкани в чували.

От службата са проверили офиси на фирми, които са взели участие в строежа на автомагистралата. Извършени са обиски на различни места в страната.

Преди седмица МВР и НАП направиха обиски и иззеха документи в държавната фирма „Автомагистрали“ и агенция „Пътна инфраструктура“. МВР инспектира магистрала „Хемус“ с дрон, търсейки техниката и строителните материали за изграждането на магистралата. Инспекцията започна от лотове 4 и 5, но обхвана цялото трасе.

Строителният министър Виолета Комитова заяви, че от лот 4 до лот 9 няма издадени разрешителни за строеж. Не са започнали отчуждителни процедури по цялото трасе. Независимо от това към фирмите изпълнителки са преведени авансово огромни суми, като става дума за близо 200 млн. лева.

Вътрешният министър Бойко Рашков изтъкна, че властите не знаят кои са фирмите, които са се заело със строежа на участъците от „Хемус” и са получили авансови плащания.

Данните, с които полицията разполага, сочат, че са създадени десетки документи с невярно съдържание. Според Рашков за първи път в историята на България има строителен обект, за който не се знае кой е отговорен.

Източник/ци: Криминалист пред Narod.bg: Още 5 човека от ГЕРБ арестувани за кражбите от „Хемус”, парите теглени с чували от банка, близка до Бойко (СТРАШНИ РАЗКРИТИЯ) - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!