Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Лъсна двойния стандарт и грозното лице на управляващите. Мъчат народа със зелени сертификати, но на изборите зараза няма

От ЦИК показаха какво е двоен стандарт относно мерките срещу Ковид-19. Обявиха, че за гласуващи или членове на избирателни комисии няма нужда от зелен сертификат.

Оказва се явно, че когато гласуваме, не сме заразни! Когато им трябва нашият глас, изведнъж зараза няма, може да има струпване на хора щом е за избори. Лицемерието изплува и показа двойния стандарт. Когато става дума за усвояване на европари от плана за възстановяване, може да се тормози населението и да се потъпкват човешките права.

Но когато трябва да си изберем лицемерните мъчители и измамници, то зараза няма и няма нужда от мерки, само и само да легитимираме следващо управление. Ето какво казват от ЦИК за изборите:

„Няма да се изисква зелен сертификат на избирателите или на членовете на избирателните комисии.При гласуване с машина имаме два екрана и два пъти се потвърждава за кого гласуваме. След като изберем за кого гласуваме, на екрана се показва преглед на нашия избор. В този момент ние можем да се върнем назад, за да коригираме вота си. След като гласуваме, излизат две бележки, ако гласуваме и за двата вида избори. Тях ще сгъваме и ще пуснем в една кутия. Това е така, за да не се объркват избирателите.Беше взето решение да се броят всички разписки в края на изборния ден. Личното ми мнение е, че не трябва да се извършва 100% преброяване, защото то обезсмисля машинното гласуване. Преброяването изисква СИК да установят резултата от разписките. Т

е трябва да бъдат разделени за двата вида избора. Според мен няма смисъл от такова преброяване, но болшинството в ЦИК така реши.Карантинираните ще гласуват, както на изборите през юли.

Има възможност от вчера лицата, които са поставени под карантина, да подадат заявления за гласуване с подвижна избирателна комисия. 7 заявления са достатъчни за създаване на такава комисия. 3 дни преди изборите, ако са подадени поне 7 заявления, ще се създаде такава комисия. Дори в деня на изборите, човек под карантина може да подаден заявление и да бъде добавен. Ако е на различен от настоящия му адрес, също може да подаде заявление в Общината.

Може да става електронно това. Нямаме информация към момента да има проблеми с комисии за карантинираните лица. Няма изискване членовете на тези комисии да бъдат ваксинирани.Няма да се изисква зелен сертификат на избирателите или на членовете на избирателните комисии. Изборите трябва да се състоят, те не могат да бъдат отложени, освен в извънредни ситуации.
„Мисля, че няма да има проблеми със секционните избирателни комисии в чужбина. Назначихме почти всички членове вече.

Кристиян Коев

Източник/ци: Лъсна двойния стандарт и грозното лице на

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!