Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Путин: Наблюдаваме НАТОвските учения в Черно море през прицела на нашите системи за отбрана и с ръка на спусъка!

„Русия е наясно, че Западът няма да спре с опитите за нарушаване на стратегическия военен паритет между нашите две държави, на коййто се основава световния мир. На техните провокации ние всеки път ще отвръщаме подобаващо и с реципрочно равна ответна сила“, заяви днес руския президент Владимир Путин пред журналисти.

Целта на западните страни начело със САЩ е да разположат елементи от глобалната си противоракетна отбрана в съседни на Русия държави. Така се държи само противник, който възнамерява да нападне пръв. С тези свои действия САЩ и партньорите им нарушават стратегическият паритет между НАТО и Русия, както и редица международни договори. Това е заплаха за националната ни сигурност и няма да позволим да се случи, коментира още Путин.

Поредното доказателство за нарастващата активност на западните страни в близост до руските граници е днешното навлизане в Черно море на американския команден кораб „Маунт Уитни“, който ще участва в учения на НАТО.

Имаме два варианта – или да наблюдаваме през биноклите си, или да правим същото, но директно през прицела на нашите системи за отбрана… с ръка на спусъка, заяви руският президент.

Засилващата се западна агресия по руските граници коментира вчера и министъра на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров: „НАТО се канят да строят нова военна бази в България или Румъния, коментира той. САЩ оправдават присъствието си в Черно море по следния начин: Налагало се да сдържат Русия от проява на агресия към съюзниците им в НАТО. Но тези постоянни американски набези по границите ни по никакъв начин не подпомагат добросъседските ни отношения със съседните държави. Освен че работят усилено по създаването на военноморската си база, американците насъскват съюзниците си Румъния и България да водят провокационна и враждебна политика спрямо Русия“, заяви още Лавров. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

Източник/ци: Путин: Наблюдаваме НАТОвските учения в Черно море през прицела на нашите системи за отбрана и с ръка на спусъка! - Скандално

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!