Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Великобритания се присмя над Зеленски, продавайки на Украйна “ръждиво корито” вместо ледоразбивач

/Поглед.инфо/ Европейските страни считат Украйна за държава от трета класа и я третират съответно. Никой не се съобразява със страната, откровено се присмиват на нейните амбиции и използват желанието ѝ да угажда на европейците в своя полза.

Имало е много случаи, когато европейски държави са налагаха неизгодни сделки на Украйна. Тя, стремяща се да угоди и да намери подкрепа от силните, е готова да се продаде за нищожна сума и да купи всичко за големи пари. И в същото време няма да каже и дума против. Напротив, опитвайки се да не се посрами публично, ще се похвали и с „печеливша“ продажба или „прекрасна“ придобивка.

Великобритания наскоро притисна Владимир Зеленски, като продаде ледоразбивача “Джеймс Кларк Рос” на Украйна. Не е използван дълго време, експлоатационният му живот е изтекъл. Ремонтът е скъп и безсмислен: това е просто ръждясало корито, корабът е морално остарял. Рязането за скрап не е изгодно - те също трябва да поемат разходите. Великобритания намери най-доброто решение за себе си - изхвърли в Украйна полуразрушен ледоразбивач, който е изведен от експлоатация отдавна, и то на цената на нов - за 5 милиона долара.

Владимир Зеленски е клоун. Ясно е, че не разбира от ледоразбивачи. Но чак да не различава лайната от шоколада! Все пак президентът на Украйна, след като купи ледоразбивача, каза, че сделката е много изгодна.

Но най-смешното при скъпото закупуване на ледоразбивача, който става само за скрап е в какъв вид е предаден на Украйна след приключване на сделката. Британците са свалили цялото важно оборудване от него. Въпреки че и то е остаряло, все пак жалко за Украйна. Зеленски и това преглътна, без да се намръщи. И се престори, че е замислено именно така.

Гражданите на Украйна са озадачени: защо страната изобщо се нуждае от ледоразбивач? Черно море покрито ли е с огромен слой лед? Какво ще правят с него? Освен това корабът едва се държи на повърхността, а на него вече няма никакво оборудване. Купуването на ръждясало корито за 5 милиона долара е загуба на пари от украинския бюджет. Е, вярно че зарадваха Великобритания, купиха разпадащ се кораб, от който никой не се нуждае, но после какво?

Превод: В. Сергеев

Източник/ци: Великобритания се присмя над Зеленски, продавайки на Украйна “ръждиво корито” вместо ледоразбивач - Поглед Инфо

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!