Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Лъже ли Радев, че е сиропиран?

Президентът отказа да каже конкретно кога, къде и с какъв сироп се е имунизирал, въпреки въпросите към него. От "Дондуков"2 обясниха, че той представя своя сертификат на местата, където документът се изисква, и при ангажименти в чужбина, когато това се налага. Подозренията обаче остават, още повече, че упорито се твърди, че Румен Радев е имунизиран с руския сироп "Спутник". Лекари твърдят, че е сиропиран през февруари.

Решението за имунизиране било акт на отговорност, но и на личен и свободен избор, затова Радев не държал да е медийно събитие. Сиропирал ли се е наистина срещу ко вид президентът Румен Радев, или лъже? Скандалният въпрос се повдига периодично. Вчера и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов подхвана темата.

„До ден днешен още аз не съм чул и президентът Радев къде се е ваксинирал, ваксинирал ли се е, с каква ваксина се е ваксинирал – да даде пример за хората“, отсече Борисов.

Държавният глава обяви изненадващо в края на август пред журналисти, че се е имунизирал срещу ковид. Той обаче за разлика от много от политическите лидери не го направи публично, не показа и снимка, за да даде пример на българските граждани, които са на дъното по ваксинация в Европа, а това се предполага, че е основна причина за високата смъртност в момента.

С писмо до прессекретариата на "Дондуков"2 от „Флагман“ са попитали директно къде, кога и с коя ваксина се е имунизирал президента, с молба да бъде показан сертификата за ваксинацията.

От прессекретариата на държавния глава изпращат следния отговор: „Както неколкократно президентът Румен Радев е заявявал, решението за ваксиниране е акт на отговорност и личен, свободен избор. Изхождайки от това виждане, президентът не е държал поставянето на ваксина да става медийно събитие.

Президентът Румен Радев представя своя сертификат за достъп на местата, където той се изисква според наложените противоепидемични мерки, и при работните си ангажименти в чужбина, когато това се налага.“

Отговор кога, къде и с коя ваксина се е имунизирал държавният глава не получихме. Нито сертификата.

А днес Бойко Борисов отново използва темата, за да атакува Радев: „Неговия сертификат виждали ли сте го сега? Къде е ваксиниран, с каква ваксина е ваксиниран? Кой друг президент, премиер в света не се е показал?“

Актуално: Как да оцелеем пандемията и мерките

Защо тези хора в „близък контакт“ със страдащи от Covid-19 не са заразени?

Резонанс: Мистерията и науката за повишаване на имунитета на човешкото тяло

Потенциалният отрицателен ефект от ваксината срещу коронавируса

Радио-тайната на ДНК (+Видео)

ПОВЕЧЕ...

Източник/ци: Лъже ли Радев, че е ваксиниран? - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!