Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Репортаж на БТВ: Кметът на Пазарджик със заплата от 2000 лева живее в имение за милиони с рекичка вътре

Кадър БТВ 

В репортаж на БТВ от 2015 се вижда новото имение на кмета на Пазарджик Тодор Попов. То разполага с басейн, фитнес, джакузи, изкуствена река, къща за гости и много други екстри, припомня "Втори Фронт".

Според общински съветници има несъответствие между начина на живот на градоначалника и доходите му.

Луксозният имот на кмета е построен през 2014 година в село Паталеница и е скрит зад висока ограда.

От птичи поглед се вижда покрит басейн, голяма къща, фитнес зала, изкуствена река, скъпо озеленяване и още няколко постройки, включително парник.

„Сега, факт е и аз не се крия, че имам имот и селска къща в Паталеница и аз не се крия. На мое  име. Нали, защото сега  като стане зелено, като ти се покажат розите, това-онова, да седнеш вънка, уникално. Разбираш  ли ме?”, попита Тодор Попов.

„Лично за себе си съм открил несъответствие между доходите, които са декларирани, и имотното състояние на кмета на общината”, заяви общинският съветник Румен Петков.

Колко струва имотът на пазарджишкия кмет? Как със заплата от 2000 лева Тодор Попов успява да живее в имение и да кара кола за над 100 000 лева?

Вчера кметът изригна остро срещу специализираната акция в местната община.

МВР, НАП и ДАНС са влезли в Община Пазарджик. По информация на NOVA проверяват сигнал за финансови злоупотреби.

Преди дни взеха книжката на кмета на Пазарджик Тодор Попов за две години. Причината е, че отказал на пътни полицаи да го тестват за употреба на алкохол. Той ще плати и глоба от 2000 лева, пише dariknews.bg.

Попов заяви по-късно на брифинг, че е очаквал проверката. Той каза, че ще предоставят всички необходими документи. По думите му проверката е по сигнали за „някакви нередности“. Според него става въпрос за 10 документа, които са публични.

Според него броят на проверяващите в общината е много повече от необходимото. Наши гости в днешния ден са повече от 30 човека с един фотограф, ще си направим снимка накрая за спомен от проверката“, каза още кметът.

Той коментира и случая с отнетата му книжка. „Спряха ме момчета, които аз не познавам, държаха се безкрайно арогантно и провокативно“.

„Аз живея във враждебна среда, откакто съм в местното самоуправление. Мен не са ме обичали нито едните, нито другите, защото аз имам най-висока степен на обществено доверие тук. Ако си мислят, че ще им се връзвам на елементарните полицейски схеми, дълбоко са се излъгали“, посочи той.

Източник/ци: Petel.bg - новини - Репортаж на БТВ: Кметът на Пазарджик със заплата от 2000 лева живее в имение за милиони с рекичка вътре

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!