Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Кадри от телевизията в Танзания: Какво прави Ангелкова заедно с Валентин Златев от "Лукойл" в Африка?

Кадър Телевизията в Танзания

Танзанийската телевизия показа любопитни кадри.

От репортаж на танзанийската телевизия разбрахме за посещението на кандидат – депутатката от ГЕРБ Николина Ангелкова с Валентин Златев в Танзания. От местния език се долавят няколко международно популярни думи като „хотели” и „Серенгети”, предаде "19 минути".

Известно е, че семейството на бившия шеф на Лукойл – България е инвеститор в хотели, а Ангелкова беше министър на туризма, освен депутат в предишните три парламента – на финала на последното дълготрайно и в двете краткотрайни Народни събрания. В първото от тях като зам.-председател на Икономическата комисия държеше ресора туризъм, но подопечни й бяха и другите бизнеси – от петролния до оръжейния, както и съответното министерство.  


"Интересно е, че не тя е начело на българската делегация, а Златев е на челна позиция, т.е. личи кой е шефът. В друга страна бяха нарекли такава система на йерархия, при която бизнесмен е в доминираща позиция над действащ политик – олигархия. Защото тя е точно това – срастването на двете бизнеса и политиката и с господстващо положение на парите.", предаде 19 минути

Липсата на официалност в ранг държавен личи и по факта, че няма делегации, равнопоставени от двете страни на масата, както се прави винаги и навсякъде по света.
В задачата се пита, след като става въпрос просто за бизнес, какво точно върши в стаята шефката на софийското областно ръководство на водеща партия?

"Би могло да съществува обяснение, че като юрист, какъвто се води за всеобща изненада на колегите й в правната комисия на последния парламент, които споделяха публично почудата си, тя се е явила някакъв вид консултант на бизнес групата. Ангелкова обаче не е известно да е регистрирана като адвокат, за да има право да го извършва като дейност.
Известно е, че семейният бизнес на съпруга й са недвижимостите, а освен Серенгети, Танзания има и друг много по-популярен у нас бранд – любимия български курорт Занзибар, където наши предприемачи започнаха строителна дейност. Ако обаче Ангелкова би могла да се е озовала там, за да лобира в такава посока, доколко това не е конфликт на интереси? Само питаме.", коментира изданието.

Източник/ци: Petel.bg - новини - Кадри от телевизията в Танзания: Какво прави Ангелкова заедно с Валентин Златев от "Лукойл" в Африка?

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!