Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Кога ДАНС и НАП ще нахлуят в Здравната каса и в търговските вериги, наречени незнайно защо – болници?

Кога ДАНС и НАП ще нахлуят в Здравната каса и в търговските вериги, наречени незнайно защо – болници, които усвояват огромен финансов ресурс и са се превърнали едвали не в „свещенна крава“? Или там има омерта и важи правилото „гарван гарвану око не вади“!

Тези дни станахме свидетели на зрелищни акции на ДАНС, МВР и НАП в държавното дружество „Автомагистрали“ и АПИ. Напълно подкрепям този подход и вярвам, че е недопустимо по този начин, авансово да се раздават държавни пари в разрез с всички норми и закони.

Обхвата на проверките трябва да бъде разширен и да се влезне в т.нар. система на здравеопазване. Крайно време е!

От „Автомагистрали ЕАД“ най-вероятно е източен един ресурс, с което е ощетен бюджета на страната за сметка на клиентелата на предишната власт. И това е тревожно.

Защо обаче никой не се тревожи от това, че стотици хиляди наши сънародници чисто и просто умряха и оставиха децата си сираци, защото не получиха адекватно лечение – просто нямаха пари за това, а Здравната каса не им осигури пътека, защото точно в този момент такава вече нямаше!

В същото време на мнозина беше „осигурено“ лечение, от което те нямаха нужда, което нанесе вреди на здравето им, само за да може да се усвоят средства по друга „пътека“.

Здравната каса е същият инструмент за източване на публичен ресурс и пренасочването му към определени кръгове, като „Автомагистрали“, но за сметка на хиляди дори милиони загубени през годините човешки животи и разбити съдби! Това е истинското лице на медицинския фашизъм!

Вместо това властта реши да „сертифицира“ народа – все едно е машина за пране или ютия!

Разберете, че не ковид е основния проблем, а корумпираната задравна система – и то узаконена корупция! Не се ли спре това мащабно престъпление срещу българския народ ще продължаваме да мрем като пилци.

Страхил Ангелов

Източник/ци: Кога ДАНС и НАП ще нахлуят в Здравната каса и в търговските вериги, наречени незнайно защо – болници? – Свободно слово

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!