Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Учителят Тео: Деца, имайте смелостта да знаете

снимка Булфото

Деца, имайте смелостта да знаете. Това е призивът и пожеланието към всички български деца в Деня на будителите учителят по физика от Казанлък Теодосий Теодосиев.

"Ние сме на фронтовата линия на будителството. Българската нация има нужда от нов Паисий", коментира той пред Нова нюз.

Според него днес сме по застрашени като народ от Паисиевото време. Но за съвременния будител и учител целият свят има нужда от будителство, защото не може да се загърбват хилядолетни културни постижения за сметка на съвременните ценности.

"Днес е велик ден. В момента България има нужда от нов Паисий. Децата ни са по-застрашени, от тези по времето на Паисий, отпреди 250 години. Те сега живеят в света на Спондж Боб Квадратни гащи и на семейство Адамс. Родители вместо да им четат народни приказки, те ве повече се отчуждават. Изобщо целият свят има нужда от будителство."

"Една цивилизация като нашата на 1300 години трябва да цени Йоан Кукузел, Добри Христов. Ако не загърбим европейските ценности, ще станем афроамериканци.

МАСОВАТА КУЛТУРА КАТО СРЕДСТВО ЗА УПАДЪК

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

В момента възрастните живеят в приказката за "Лъжливото овчарче." Опитвам се да вкарам децата в истинската цивилизация. До гроб ще го правя."

"Много хора, които уж са комунисти и атеисти, вярват в чудеса. Те не стават. Едно дете, за да израсне, са необходими 20 000 учебни часа с плътно присъствие на учители и родителя до него. То не става с часове пред компютърния екран."

"Апелът ми към всички деца е да имат смелостта да знаят."

Източник/ци: Petel.bg - новини - Учителят Тео: Деца, имайте смелостта да знаете

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!