Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Случайно гръмна(ха) „Турски поток”, аварията остави 50м кратер и прорускте Сърбия и Унгария без газ

Истинско бедствие в района на Провадия – гръмна тръбата на „Турски поток”, районът е обгазен, а на мястото на аварията се е образувал кратер с диаметър повече от 50 метра, докладва източници на Lupa.bg от региона.

Тази нощ в 3,05 ч. в района на помпена станция „Нова Провадия” в землището на село Ветрино се разнесъл тежък тътен. Запознати обясниха, че това е голяма авария на „Турски поток”, съпроводена със сериозно обгазяване на региона.

Официалната информация е, че е „разкъсан” участък от стария газопровод за пренос на природен газ за Румъния, като доставките за България са осигурени. От 3,15 часа автоматично е спрян преносът на природен газ за Румъния, а от 7 часа сутринта са преустановени доставките по направлението Сърбия-Унгария.

Жители на Ветрино обаче твърдят, че около 3 часа над района е имало ниско летящи хеликоптери. Властта е длъжна да отговори първо – имало ли е авария, второ – ако е имало, в резултат на какво, трето – какви мерки са предприети, за да се гарантира живота и здравето на хората, четвърто – имало ли е ниско летящи хеликоптери и може ли да има връзка между аварията и тези полети.

Местни жители алармираха, че образувалият се кратер от аварията е с диаметър повече от 50 метра.

Мълчанието на правителството досега е много тежко компрометиране на способността му да води политика в интерес на гражданите.

Този ръководител на „Булгартрансгаз“ не е в състояние да гарантира сигурността на газопреносната мрежа. Вече имаше една авария в Плевен и една авария в Благоевград, пишат от Боец. Трети път питаме – трябва ли да има смъртни случаи, за да бъде уволнен директорът на „Булгартрансгаз“ или просто трябва да уволним министъра на енергетиката и да сложим нов, който да уволни този провален шеф на газовото дружество?

Източник/ци: БЕДСТВИЕ в Lupa.bg: Гръмна „Турски поток”, аварията остави 50 м кратер - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!