Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Кирил Петков готов да върне министерските заплати 5 пъти

Кирил Петков готов да върне министерските заплати 5 пъти

Приемам решението на КС, но не изпитвам морална вина, обясни бившият служебен министър

Бившият служебен министър Кирил Петков увери, че приема решението на КС по казуса с гражданството му и е готов да понесе отговорността си и всичко, което следва по закона. "Наказанието е една глоба, която ще платя.", каза той пред Би Ти Ви. И увери, че би върнал министерската си заплата с удоволствие...5 пъти. 

На въпрос дали ще се извини, лидерът на ПП разказа случка. "Ще се върна няколко месеца преди министерската позиция. Имах невероятният шанс да бъда поканен от президента Румен Радев на едно пътуване до Китай, където Бойко Борисов беше отказал възможността министрите да ходят на това пътуване.

Попаднах там, защото бях отворил иновационния център в СУ и отидох да го представлявам. Там с него говорихме по всички теми - за пенсионерите, за крадените милиарди от НЗОК, защо падат в Пиза успехите на българските деца, защо няма магистрала Хемус. Имахме общи визии, че се краде ужасно много и наши хора управляват тези неща.

Можело да възникнат съдебни спорове по някои от актовете не толкова по юридически, колкото по политически причини
Той каза, Кириле, ние имаме общи визии, въпросът е стиска ли ти да скочиш срещу мафията, която е обхванала всяка една част на България.

Тук въпросът е дали искам да съм Кирил Петков, който ще скочи за част от промяната или са му по-важни бизнесът и семейството. Тук дойде моментът, в който реших, че скачам.

Отидох при нотариуса и подписах волеизявлението си, изпратих всички документи до Канада, изпратих паспорт, книжка, здравна карта и се обадих на баща ми - който каза, че ми е дал спокойствие да съм гражданин на света, аз не се поколебах, отказах се, платих си и нямах чувство, че е грешно нещо, смятам, че съм спазил всички изисквания на Конституцията и реално в момента не се чувствам морално виновен, разказа цялата история Петков.

Той е категоричен, че не изпитва морална вина.

Разпоредбата на Конституцията за гражданството трябва да бъде променена, така че тези 2 милиона извън България да не минават през този филм на ужасите, смята Кирил Петков. За това били съгласни и други партии. Той коментира още: КС каза, че административната бележка е по-важна от волеизявлението на един гражданин, това трябва да се промени.

Най-малкият ми проблем е дали ще си върна заплатите като министър. Замислих се дали трябва да си върна актовете на министър. Който застава зад връщането на тези актове, ако политици защитават крадците от ББР и парите от язовирите, това са марионетки и мафиоти, които стоят отзад, смята той.

Кои са хората, които искат актовете да бъдат върнати, каква е тяхната мотивация, това много ме мотивира, категоричен е Кирил Петков. Но все пак, ако съдът поиска да си върне заплатите - той заяви: Бих ги върнал с удоволствие... пет пъти, каза той. С бизнеса си изкарвах много повече пари, добави Петков.

Източник/ци: Кирил Петков готов да върне министерските заплати 5 пъти - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!