Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Шефът на СЗО "прогнозира" появата на нов опасен вирус

Според Тедрос Гебрейесус от гледна точка на биологията е несъмнено, че в един момент ще има друг вирус, който човечеството просто не може да удържи, съобщава ТАСС.

Шефът на СЗО прогнозира появата на нов опасен вирус

Снимка: ЕПА

СЗО се трансформира в организация, независима от държавите учредители

Генералният директор на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Аданом Гебрейесус призова световната общност да се поучи от настоящата пандемия COVID-19 и да се подготви за нова. Появата на друг вирус на Земята, чието разпространение ще бъде невъзможно да бъде овладяно, е „неоспоримо от гледна точка на биологията“, каза той на срещата на министрите на финансите и здравеопазването на Г-20 в Рим. Речта му беше публикувана в петък от централата на СЗО.

„Дори и да сложим край на тази пандемия, трябва да научим уроците, които тя ни преподава, и да се подготвим за следващата“, каза ръководителят на СЗО. „От гледна точка на биологията, няма съмнение, че в един момент ще има друг вирус, който просто не можем да задържим“, подчерта той. 

Според Гебрейесус „заплахите на високо ниво“ изискват „политическо участие на високо ниво“ за борба с тях. В тази връзка той призова Г-20 да подкрепи сключването на правно обвързващо международно споразумение за подготовка и реагиране на пандемии. Планира се решение по този въпрос да бъде взето на специална сесия на Световната здравна асамблея, насрочена за ноември.

Ръководителят на СЗО обърна внимание на липсата на равенство в света по отношение на достъпа до ваксини. Той припомни, че сега 36% от жителите на света са напълно ваксинирани срещу коронавируса, но в Африка тази цифра е „едва 6%.“ 

В същото време, както подчерта генералният директор на СЗО, „въпреки че ваксините спасяват животи, те не спират предаването“ на инфекцията. Затова всяка страна трябва да използва всички инструменти, включително разработените мерки в здравната и социалната сфера, „в комбинация с тестване, лечение и ваксини“, обобщи той.

По данни на СЗО към 29 октомври в света са регистрирани 245 373 039 случая на коронавирусна инфекция по време на пандемията, 4 979 421 души са починали. Най-много случаи на инфекция са регистрирани в Съединените щати (45 445 663), Индия (34 246 157) и Бразилия (21 766 168). По брой смъртни случаи на пъро място се нареждат САЩ (736 801), следвани от Бразилия (606 679) и Индия (457 191).

Как да оцелеем ВСИЧКИ пандемии и мерки които предстоят

Защо тези хора в „близък контакт“ със страдащи от Covid-19 не са заразени?

Резонанс: Мистерията и науката за повишаване на имунитета на човешкото тяло

Потенциалният отрицателен ефект от ваксината срещу коронавируса

Радио-тайната на ДНК (+Видео)

ПОВЕЧЕ...

Защо плачат иконите и статуите на светци по света?

Подготовката на „пандемията“ и използването на борбата срещу нея като средство за „Голямото нулиране“ – Комунизъм за всички

Източник/ци: Шефът на СЗО прогнозира появата на нов опасен вирус | glasove.com Новини

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!