Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ЧЕСТИТО: Корнелия се договори с Бойко и Доган за правителство след 14 ноември

Коалиция на системните партии ГЕРБ, ДПС и БСП вече се оформя между централите им за следизборни действия, а енергийната и ковид кризата все повече доближават лидерите им до темата за т.нар. „правителство на националното съгласие”, научи Narod.bg.

Общият знаменател за бъдещия съюз на привидно непонасящите се Бойко Борисов, Ахмед Доган и Корнелия нинова пък се явявал самият президент Румен Радев.

Срещу действията на служебния му кабинет и по отношение на коронакризата, и заради неспиращия галоп на цените на електроенергията скачат и тримата тартори на задкулисието. Бойко Борисов, Корнелия Нинова и Мустафа Карадайъ громят решенията на правителството „Янев” и диктовките от „Дондуков” 2 от сутрин до вечер, припомня „Уикенд”.

По информация на негови източници преговори между БСП и ДПС вече са започнали, макар и обвити в пълна тайна, за да не бъде ядосан електоратът на Столетницата, твърдо застанал зад фигурата на държавния глава.

Нинова е разпоредила засега отделни нейни лоялни заместници и членове на Изпълнителното бюро да държат контакта с централата на „Стамболийски 45”, докато не се стигне до официалното изработване на план и обявяването на работна група за предстоящите совалки. 

С ГЕРБ ситуацията била сходна, като там Нинова държала да ползва тежките си оръдия в лицето на Калоян Методиев, Александър Симов и Кристиан Вигенин. Някои дори са убедени, че между левицата и партията на Бойко Борисов имал неформален пакт за ненападение по време на изборите с оглед на бъдеща коалиция след вота на 14 ноември.

Не е ясно как ще бъде постигнато съглашателство между ГЕРБ и ДПС, но е факт, че позицията на Бойко Борисов се доближава до упреците, които Мустафа Карадайъ отправя спрямо главнокомандващия през последните 2 месеца, а предложенията и на двете формации за излизане от кризата все повече се доближават по смисъл.

Източник/ци: ЧЕСТИТО: Корнелия се договори с Бойко и Доган за правителство след 14 ноември - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!