Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Global Research Future Forecast Analitica – Лондон са категорични, че Румен Радев няма да е президент на България!

Global Research Future Forecast Analitica – Лондон са категорични, че Румен Радев няма да е президент на България!

Global Research Future Forecast Analitica – Лондон са категорични, че Румен Радев няма да е президент на България!

Индикаторите, които следим за България, недвусмислено показват, че на предстоящите президентски избори в България шансът на настоящия президент да бъде преизбран се оценява на 46%.

Това се дължи на все по-голямото и отчетливо неодобрение на избирателите към него самия, към неговата работа и недоверието към неговия служебен кабинет, които растат с всеки изминал ден.

Хаосът,

в който изпадна България в почти всички важни сфери на страната, липсата на компетентност и адекватност от страна на президента и неговия служебен кабинет за овладяване на кризите намаляват значително възможността на сегашния президент на България да бъде преизбран.

Подкрепата за Румен Радев да бъде избран отново за президент непрекъснато спада от 44% през юли, 43% през август, до 40% през септември и 38% през октомври. Като нашите очаквания са около и под 36.7 % подкрепа през ноември.

При това положение не е учудващо защо всички партии, които го подкрепяха, като ИТН, ИНИ, БСП губят симпатизанти и популярност в това число и ДБ, които в последния момент подкрепиха свой кандидат, но винаги са одобрявали и подкрепяли действията на настоящия държавен глава. Всички тези партии се оказаха в капан, не разпознавайки,

че издигането на ярки фигури в президентската надпревара щеше да ги утвърди и консолидира и не отчитайки факта, че стават зависими от личния рейтинг на един кандидат за президент.

Сумарно тези партии могат да изгубят около 30% от своите депутатски места, а отпадането на ИНИ от следващия парламент е с вероятност 90%. Другият фактор, поради който тези партии губят доверие, разбира се, се дължи и на факта, че те не съумяха да реализират мандат за правителство и не показаха на обществото,

че са по-различни или по-добри от останалите нито показаха, че разполагат с по-добри кандидати за депутати и министри.От цялата ситуация, в която се намира страната, единствено печеливша се оказва кандидатурата на Анастас Герджиков, чието доверие, макар и плавно, непрекъснато расте, за да достигне до 29.7% в края на октомври.

Ние очакваме доверието към него да се установи между 30 и 32% през ноември и ако това стане, той може да бъде избран за президент с подкрепа между 53% и 56% на втори тур“e прогнозират на Глобъл Рисърч.

Румен Радев няма да стига до балотаж, за да разчита на партиите. Печели на първи тур, а премиер ще е Кирил Петков

Източник/ци: Global Research Future Forecast Analitica – Лондон са категорични

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!