Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Кирил Петков е канадец? Томислав Дончев лично го наградил с приза „Достойните българи” за дарени 500 бона

Шмекерите ГЕРБ отново се оплетоха в собствените си интриги в битката за оцеляване, разкри Narod.bg. Лично Томислав Дончев, зам.-шеф на ГЕРБ и вицепремиер в последния кабинет, на който Бойко Борисов е министър-председател, лично е наградил Кирил Петков с приза „Достойните българи”.

Забележете – „българи”, не „канадци”, както от два месеца вият от ГЕРБ, след като служебният кабинет, в който Петков бе икономически министър, извади кражби на хунтата за над 8 милиарда лева, припомня Narod.bg. Ако гербопитеците са имали нещо против двойното гражданство, тогава защо мълчаха като тикви, пита Narod.bg?

Елементарна справка в медиите показа, че само преди две години – през 2019 г., габровският шмекер от ГЕРБ лично е връчил приза на Кирил Петков заради дарени 500 000 лева на Софийския университет, чийто ректор Анастас Герджиков сега е кандитат-президент на ГЕРБ и очаквано поде „канадската опорка”, спусната от Баце.

Петков става носител на голямата награда на проекта на „24 часа” именно за инициативата му в Софийския университет да се открие Център за приложни изследвания и иновации, за който дари лични средства 500 000 лева.

Освен това е инициатор и организира харвардски курсове в Софийския университет, но Герджиков не се свени да търкаля изтърканите тантри за нарушение на Конституцията въпреки доброволния отказ на бившия министър от канадския паспорт.

Източник/ци: Кирил Петков е канадец? Томислав Дончев лично го наградил с приза „Достойните българи” за дарени 500 бона - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!