Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Митко Каратиста: Бойко Рашков взе пари, за да затвори „Делта гард“!

Димитър Спасов – Митко Каратиста, собственик на скандалната охранителна фирма „Делта гард“, обвини в корупция служебния вътрешен министър Бойко Рашков само ден, след като от МВР съобщиха, че е стартирана процедура по отнемането на лиценза на фирмата.

В интервю пред сайта „Бунт“ Митко Каратиста обяви, че до него са достигнали слухове, че Бойко Рашков е прибрал пари, за да се разправи с „Делта гард“, но че това е сложна процедура, която отнема години и е извън компетенцията на силовия министър.

Димитър Спасов - Митко Каратиста обвини в корупция Бойко Рашков

Кой е Митко Каратиста? СИК, Румен Пашата и Бойко

„С тези действия Бойко Рашков потвърждава слуховете за поет ангажимент срещу сериозна сума да ни вземе лиценза и виждам, че се е забързал, но ще трябва да се въоръжи с търпение. Предизборният фойерверк бързо ще угасне“, твърди Димитър Спасов. Според думите му, причините за стартиране на процедурата по отнемане на лиценза на „Делта гард“ са безпочвени и се основавали на спекулации и жълти новини.

Narod.bg пита: Пирувал ли по морето бившият МВР шеф Младен Маринов с изритан за бандитизъм полицай и Митко Каратиста (кой е съдружникът в „Делта Гард” Милен Русев?)

Митко Каратиста обвини и шефът на НАП Румен Спецов в натиск, според думите му имало опити да саботират дейността на „Делта гард“.

„Правят ни непрекъснати ревизии, привикват наши клиенти в полицията с цел сплашване да не работят с нас. Осъзнавам, че МВР и НАП са истинските мутри в тази държава. Редовите изпълнители в техните поръчки не ги коментирам. Гарантирам ви, че след време ще има комисии, които ще разглеждат репресивния подход на Рашков и Спецов не само срещу нас, но и срещу стотици фирми, попаднали под техния кръстосан огън“, закани се Митко Каратиста.

Името на основаната преди 15 години охранителна фирма „Делта гард“ нашумя покрай аферата „Осемте джуджета“, след като Илия Златанов обвини Спасов, че негови охранители са се настанили незаконно в асансьорния му завод в Дупница и го „обезкостяват“.

Преди месеци обвинения срещу „Делта гард“ отправи и укриващият се в Дубай хазартен бос Васил Божков, който твърди, че служители на охранителната фирма са били сред провокаторите на антиправителствените протести през 2020 г.

Димитър Спасов обаче отрича всички обвинения, той е на мнение, че "Делта гард" е най-проверяваната охранителна фирма. "Изградихме "Делта гард"  на абсолютно пазарен принцип, без обществени поръчки и далавери. Това как ще ни го отнеме Рашков? Днес го има, утре го няма, но тази фирма ще продължава да се развива и да храни хиляди служители и техните семейства!", убеден е Митко Каратиста.

Източник/ци: Митко Каратиста: Бойко Рашков взе пари, за да затвори „Делта гард“! - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!