Следвайте "Буднаера" в Телеграм

За първи път! МВР отнема лиценза на охранителна фирма ”Делта гард”

.

МВР съобщи, че отнема лиценза на „Делта гард“ ООД. Преди няколко часа Министерство на вътрешните работи публикува съобщение, с което уведомява охранителната фирма „Делта гард“ ООД за започнала процедура за отнемане на лицензите ѝ за извършване на частна охранителна дейност.

Съдружници в "Делта град" с равни дялове участие са Димитър Спасов-Митко Каратиста и Марин Русев, бивш служител на МВР. 

От МВР съобщават: "На основание чл. 61 от Административно-процесуалния кодекс, Ви уведомяваме, че Ви е изпратено съобщение № 328600-49663/19.10.2021 г. по описа на ГД "Национална полиция", за започнала процедура по отнемане на издадените Ви лицензи за извършване на частна охранителна дейност. Съобщението може да получите в ГД "Национална полиция", на адрес: гр. София-1715, бул. "Александър Малинов", № 1". 

Припомняме, че от АКФ още през септември 2020 г. "сигнализира МВР за изнесените в разследването „Осемте джуджета“ множество данни за закононарушения от страна на „Делта Гард“ и приканвахме за цялостна проверка на дейността ѝ.

"От предишното ръководство на МВР през ноември 2020 г. получихме отговор, че не са констатирани нарушения на документацията на „Делта гард“, а охранителната фирма е осъществявала дейността си съгласно изискванията на Закона за частната охранителна дейност.

През май 2021 подновихме искането си за проверка, а преди месец МВР ни уведоми, че изнесените данни за закононарушения на „Делта гард“ са основателни. Заедно с това МВР ни уведоми и за 5 дисциплинарни проверки по нашите сигнали, включително на неназован директор на областна дирекция на МВР", посочват още от  Фонда. 

Пред Фрог нюз бизнесменът Илия Златанов, станал главен герой на "Осемте джуджета" разкри за това как между Петьо Петров-Еврото - бивш шеф на столичното следствие, сега адвокат и лобист, , "Делта гард" и полицията е имало обвързаност и общи действия. За първи път МВР предприема реални действия спрямо въпросната фирма.  

Също само пред Фрог нюз Димитър Спасов-Каратиста от "Делта Гард" отказва да каже дали се познава с Пепи Еврото. Говори обаче за Илия Златанов, Васил Божков и и дори за държавния глава Румен Радев.

Източник/ци: За първи път! МВР отнема лиценза на охранителна фирма ”Делта гард”

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!