Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бойко Борисов не атакува Кирил Петков, реди проUS&"Сорос" коалиция след "тайна среща" с Иво Прокопиев

Бойко Борисов знаково не атакува Кирил Петков след решението на Конституционния съд за казуса с двойното гражданство и назначаването му за министър на икономиката в служебното правителство от президента Румен Радев.
 
"Нямам нищо против лично срещу Кирил Петков. Напротив – искам да бъде на политическата сцена, за да докажем кой е по-добър. Аз твърдя, че това сме ние, доказали сме го", заяви бившият премиер.
 
"Мен Кирил Петков не ме интересува. Румен Радев трябва да отговори дали е знаел, че назначава човек с двойно гражданство за икономически министър? Щом е имал наглостта да изпрати писмо до съда да спре делото, значи е знаел.", коментира лидерът на ГЕРБ.
 
Бойко Борисов реди проUS&"Сорос" коалиция и съставяне на правителство след "тайна среща" с Иво Прокопиев и затова не атакува пряко Кирил Петков.
 
Борисов и Прокопиев се договориха на "тайната среща" през август "Демократична България" да не подкрепи БСП за съставяне на правителство.
 
Бойко Борисов и Иво Прокопиев ще направят коалиция и ще съставят кабинет, заявиха източници от вътрешната опозиция в БСП.
 
Според тях архитект на коалицията ще е посланикът на САЩ Херо Мустафа, която ще настоява в нея да се включат ИТН и "Демократична България". 
 
След решението на КС Борисов ще постави условие премиер да бъде Даниел Митов, а Кирил Петков да е вицепремиер и министър на икономиката. 
 
ДПС очевидно е в час със заверата и демонтирането на модела "Борисов" е акцент в кампанията на кандидат-президента на Движението Мустафа Карадайъ.
 
Четворна коалиция ГЕРБ-СДС, "Продължаваме Промяната", ИТН и "Демократична България" ще остави БСП и ДПС в опозиция.
 
Победа на президента Румен Радев може да осуети сценария на Бойко Борисов и Иво Прокопиев за коалиция и правителство 
 
bgsniper.com

Източник/ци: Бойко Борисов не атакува Кирил Петков, реди проUS&"Сорос" коалиция след "тайна среща" с Иво Прокопиев

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!