Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Проф. Кунчев: Край на леките мерки, иде Пълен локдаун

Необходимо е незабавно въвеждане на лоукдаун в страната. С този темп на нарастване на болните и достигане границите на болниците ще запълним възможностите на леглата за седмица или десетина дни. Тук става въпрос за специализирани за ковид. Нещата ескалират. 

Това коментира пред Нова тв математикът от БАН проф. Огнян Кунчев.

Виждате скоростта, с която постъпват нови пациенти. И тя се качва с всеки изминал ден. Тази стихия, която върви срещу нас е неудържима и не мисля, че може да се постигне нещо с тези меки мерки. Няма време за експерименти, това е мое лично мнение, коментира той.

Зеленият сертификат не може да забави скоростта на болестта. Тя вече е стихийна и няма как да я спрете с малки оградки. Това можеше да подейства преди месец или два, но не и в момента, посочи той.

Каквато и мярка да въведем сега, нейният ефект ще се почувства най-малко след 10-15 дни. И локдаун да въведете, пак е нужно време и в следващите дни ще нараства броя на заразените, коментира той.

Ако няма никакви мерки жертвите вероятно ще са двойно - 15 000 или 20 000 живота биха се спасили в момента, ако бъде наложен незабавен и стриктен локдаун. Това, че ежедневно новозаразените са около 5-6 хиляди души, това е само върха на айсберга. Реално трябва да се умножи тази цифра по 5 или 6, за да получите реалното число. Просто тези хора нямат никакви симптоми и ходят и го разпространяват вируса наляво и надясно без да подозират, коментира той.

Как да оцелеем пандемията и мерките

Защо тези хора в „близък контакт“ със страдащи от Covid-19 не са заразени?

Резонанс: Мистерията и науката за повишаване на имунитета на човешкото тяло

Потенциалният отрицателен ефект от ваксината срещу коронавируса

Радио-тайната на ДНК (+Видео)

ПОВЕЧЕ...

Защо плачат иконите и статуите на светци по света?

Подготовката на „пандемията“ и използването на борбата срещу нея като средство за „Голямото нулиране“ – Комунизъм за всички

Източник/ци: Petel.bg - новини - Проф. Кунчев: Край на леките мерки, иде Пълен локдаун

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!