Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Брутално! ДАНС търси 200 милиона, изчезнали от НЗОК, шефът Петко Салчев е назначен лично от Бойко Борисов

Бойко Борисов, вместо да ръси глупости по теми, от които няма грам понятие, да коментира нещо, от което разбира – кражбите от държавата. Например, къде са 200 милиона лева, липсващи от Здравната каса, пита Narod.bg?

Точно тази грандиозна кражба накара Българския лекарски съюз да даде НЗОК на ДАНС и прокуратурата, пише и Lupa.bg, като се позова на отлично осведомени източници.

В края на февруари 2020 г. управляващата тогава хунта ГЕРБ и лично премиерът Бойко Борисов поставиха за шеф на Националната здравноосигурителна каса проф. Петко Салчев, който през годините е заемал ръководни длъжности в Министерството на здравеопазването, Националния център по обществено здраве и анализи, новата агенция „Медицински надзор”.

Сега се оказа, че за по-малко от две години сръчният гербопитек е успял да инкасира 200 000 000 лева за нечии чекмеджета…

„Парите се водят само по документи, иначе липсват. Не се знае управителят на НЗОК Петко Салчев за какво ги е похарчил”, коментират запознати с ужаса.

По думите им Салчев е заложил двестате милиона за следващата година, за да прикрие липсата им. Болниците обаче разчитат на тях и са сезирали БЛС.

От съсловната организация отказват подробности за сигнала си в ДАНС и прокуратурата с мотива, че предстои разследване.

Официално от БЛС обясниха, че са сезирали прокуратурата, ДАНС и Агенцията за държавна финансова инспекция за незаконосъобразни действия от страна на ръководството на НЗОК по прилагане на Закона за бюджета на НЗОК и Закона за здравното осигуряване.

Юристите на съсловната организация са се запознали с фактологията от заседанията на Надзорния съвет на НЗОК от последните месеци и са намерили достатъчно основания за това, че има незаконни действия от страна на управителя на НЗОК, включително и опити за подвеждане на членовете на Надзорния съвет, уточниха от БЛС.


Източник/ци: Брутално! ДАНС търси 200 милиона, изчезнали от НЗОК, шефът Петко Салчев е назначен лично от Бойко Борисов - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!