Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ударът на Путин по либералния капитализъм. Русия най-накрая ще придобие идеология

/Поглед.инфо/ Тъкмо приключи пленарната сесия на международния Валдайски дискусионен клуб . Разбира се, основното внимание беше насочено към речта на Владимир Путин.
Речта на президента може да се нарече геоикономически манифест.

Нека се обърнем към първия цитат:

„Съществуващият модел на капитализъм, който днес е основата на социалната структура в по-голямата част от страните, се изчерпа. В неговите рамки вече няма изход от плетеницата на все по-объркани противоречия. Навсякъде, дори в най-богатите страни и региони, неправилното разпределение на материалното богатство води до нарастващо неравенство, преди всичко неравенство на възможностите както в рамките на обществата, така и на международно ниво."

Разбира се, всички тези на Путин трябва да бъдат екстраполирани към Русия. Това означава, че по-нататъшното откриване на страната ни в парадигмата на либералния монетаризъм ще доведе само до деградация и до задълбочаване на изоставането от Запада.

Ето защо е необходимо не само да напуснем либералната парадигма, а да създадем собствена независима икономика, да придобием икономически суверенитет. Моделът на либералния капитализъм води само до изтегляне на ресурси от страните от втория и третия свят в полза на т.нар. „Развити“ държави. Ние сме тези, които им доставяме толкова много необходими суровини, въз основа на които те създават продукти с висока добавена стойност. А инвестициите в собственото ни развитие, в развитието на нересурсните сектори на икономиката са забранени.

„Структурната единица на световния ред е държавата. Опитите на глобалните цифрови платформи, с цялата си сила, да узурпират политически или държавни функции, се провалят. Само суверенна, независима държава може да гарантира интересите на гражданите "

Такава теза означава деклариране на курс към изграждане на силна държава, която не е подвластна на влиянието на глобалистите. Някой може да каже, че тази продържавна идеология е преобладавала у нас отдавна. Това наистина е така. Но курсът за скъсване със световния елит все още не е обявен.

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Но за нас не са важни думите, а действията. И от всичко това ще последват следните действия: прочистване на глобалистките агенти вътре в Русия. За щастие прочистването на несистемната опозиция продължава от няколко месеца. И върви много добре.

За нас обаче не са толкова важни куклите, колкото кукловодите. Имената им са известни. Друго нещо е, че прочистването им не трябва да става пряко. Това е невъзможно поради, да го наречем, дипломатически причини. Но ключовите агенти на западното влияние постепенно ще загубят влиянието си. Вече е сведено до минимума за последните 30 години. За пълно избавяне от глобалистите обаче няма нужда да говорим.

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Основната теза на Путин обаче е малко по-различна. Това е прокламация на идеология. Президентът вече говори открито за края на стария свят. Това може да се нарече край на влиянието на глобалистите.

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

И тук Путин всъщност за първи път прокламира истинската антиглобалистка идеология на Русия:

„В предстоящия период на световно преустройство, чийто изход все още не е известен, умереният консерватизъм е най-разумният принцип на светогледа“.

Умерен консерватизъм. Какво означава това - ще анализираме в следващите материали.

И в заключение. Многократно сме писали, че предшествениците на глобалистическата ляво-либерална идеология са троцкизмът и следователно марксизмът. Идеологическите нагласи на днешните глобалисти се формират през 60 -те и 70 -те години на миналия век.

Тогава произведенията на Троцки стават популярни в САЩ, които включват коментари на Маркс и Енгелс. Разбира се, троцкизмът не е съветска идеология, но първоначалните корени са общи. Когато писахме за това, някои читатели, привърженици на съветския социализъм, бяха силно възмутени. За тях Маркс е някак си свещен.

В речта си Путин каза, че ценностите, предлагани от Запада, изобщо не са нови, ние вече сме преминали през това в Русия - и напомни за марксисткия модел на човешкия морал.

Еврейската болшевишка революция и руският комунизъм

“От 384 болшевишки комисари, двама са негри, 13 руснаци, 15 китайци, 22 арменци, и повече от 300 евреи. 264 евреи пристигнаха от Америка след падането на царското правителство“.

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

Превод: В. Сергеев

Източник/ци: Ударът на Путин по либералния капитализъм. Русия най-накрая ще придобие идеология - Поглед Инфо

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!