Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Путин: Капитализмът се е изчерпал! Русия ще се ръководи от принципите на разумния консерватизъм

/Поглед.инфо/ Путин във Валдай: Моля, не идвайте в къщичката ни с новите си ценности

Президентът на Руската федерация Владимир Путин направи презентация на XVIII годишна среща на Международния дискусионен клуб Валдай.

„Западните страни имат право да се движат към социално обновление, но ние ви молим да не влизате в нашата къща с нови социални ценности“, каза президентът.

Пандемията

Руският президент отбеляза, че пандемията се е превърнала в предизвикателство за световната общност. В тази ситуация светът трябва да се сплоти, но за редица държави санкциите продължават да съществуват, което вреди на хората, каза още Путин.

„Санкциите за редица държави, въпреки пандемията, остават. И къде са тук хуманистичните принципи на западната политическа мисъл? Това е неправда“, обясни Путин.

В същото време държавният глава припомни, че вече загубите от пандемията на коронавирус надвишават загубите от Първата световна война. За да решат проблема, страните трябва да се обединят, като отхвърлят амбициите си на заден план.

Кризата на Западния свят

Особено внимание на Владимир Путин беше насочено към западните ценности. Днешният световен ред е резултат от края на Студената война и такъв резултат не е добър.

Президентът на Русия заяви, че капитализмът се е изчерпал. В същото време руският лидер припомни специалната роля на САЩ в разрушителните процеси.

„Войните, водени от САЩ през последните 20 години, нанесоха значителни щети в зоните на тези операции, ситуацията там се влоши драстично“, сигурен е Путин.

Ценности

Наред с проблемите на Запада Путин припомни и социалните проблеми на някои държави. Той разкритикува ситуацията, когато децата получават право да избират пола си и са лишени от бащите и майките си, заменяйки ги родител № 1 и № 2.

Държавният глава спомена и болшевиките, които унищожиха институцията на семейството.

Той припомни проблемите на равенството, като припомни, че Холивуд е създал бележка за режисьори. В нея се говори за това какъв трябва да бъде актьорският състав по пол, сексуална ориентация и раса. За страната ни този подход е неприемлив, каза президентът.

„В Русия, оформяйки своите подходи, ще се ръководим от принципите на разумния консерватизъм“, каза Путин.

Консерватизмът не е нещо, което ви пречи да вървите нагоре и напред, а нещо, което ви пречи да се върнете назад и надолу към хаоса.

Путин каза още, че чете Илин, Бердяев и други руски мислители, които са мислили за Русия и нейното бъдеще.

Той също така вярва, че идеята за пасионарността на нациите, за волята за развитие и самоутвърждаване, има основа.

Говорейки за равенството на хората, Путин припомни принципа на Мартин Лутър Кинг, който твърди, че не е важен цветът на кожата, а действията на човек.

По време на речта си Владимир Путин отбеляза, че светът трябва да се промени, но не чрез революция. Той отбеляза, че Русия е оцеляла след революцията от 1917 г., както и унищожаването на СССР и нищо добро не е дошло от това за страната.

Превод: СМ

Защо плачат иконите и статуите на светци по света?

Как да оцелеем пандемията и мерките

Защо тези хора в „близък контакт“ със страдащи от Covid-19 не са заразени?

Радио-тайната на ДНК (+Видео)

ПОВЕЧЕ...

Източник/ци: Путин: Капитализмът се е изчерпал! Русия ще се ръководи от принципите на разумния консерватизъм - Поглед Инфо

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!