Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Eдин от най-ревностните поддръжници на президента оттегли подкрепата си за Румен Радев

Общинският председател на БСП-Сливен Атанас Делибалтов оттегля подкрепата си за президента Румен Радев.

Новината обяви самият той във Фейсбук, като мотивира решението си със заповедта на служебния здравен министър Стойчо Кацаров за въвеждането на зелените сертификати. 

"За първи път в своята битност на член на БСП ще си позволя да наруша партийната дисциплина и ще оттегля своята подкрепа към Президент Радев и назначеното от него правителство!", пише социалистът. 

Атанас Делибалтов е един от най-ревностните поддръжници на президента, критик на Нинова, дясна ръка на Асен Гагаузов, който също подкрепя Радев. 

Оттеглената подкрепа за Радев на Делибалтов е знакова, защото той е член на местния ИК, който издигна неговата кандидатура за втори мандат.

Епицентър. бг научи, че в централата на БСП има още обаждания и писма от гневни партийни структури, който настояват партията да оттегли подкрепата си за президента, заради действията на служебното правителство. 

Ето какво пише Атанас Делибалтов в социалната мрежа:

Мисля си, скъпи приятели, за една нашенска поговорка.

Покойният ми баща, да го прости господ, често ми я повтаряше: "Бързата кучка слепи ги ражда"!

Та затова от доста време гледам и анализирам докъде, колко и как ще се проявят управленските подходи на Президент Радев, кандидатура, издигната от БСП преди години.

Президентът имаше пълната ни подкрепа!

За голяма моя изненада вчера правителството назначено от него предприе неочаквано, необмислено и прибързано решение!

България и българите вече не са притиснати само от пандемията! Сега сме в менгемето и на зелените сертификати, а БСП между чука и наковалнятя!

Категорично твърдя, че министър Кацаров в никакъв случай не е предприел издаването на тази недоносена наредба без разпореждане от Министър-Председателя!

Аз изказвам личното си мнение, че г-н Стефан Янев при всички случаи е информирал Президента за предстоящата наредба и той е дал съгласие! Сред военните субординацията е желязно правило!

Това е недомислено и неприемливо решение, което силно ще урони авторитета на Президента Радев както и на БСП - основната политическа сила, която го подкрепя!

Накрая уважаеми дами и господа, другарки и другари, искам да заявя, че за първи път в своята битност на член на БСП ще си позволя да наруша партийната дисциплина и ще оттегля своята подкрепа към Президент Радев и назначеното от него правителство!

ПП

Считам, че няма нищо лошо в правенето на лицеви опори и походи към върховете и пожелавам на Президента все така успешно да се справя с тези си занимания и да не забравя, че най-важно е да се справи с основното си занимание - Благоденствието на българския народ!

Атанас Делибалтов, Facebook

May be an image of 2 people

Източник/ци: Общинският председател на БСП-Сливен оттегли подкрепата си за Румен Радев

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!