Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Стойчо Кацаров “изяде главата” на Радев! Вторият мандат е под въпрос

Стойчо Кацаров навреди брутално много на своя ментор Румен Радев!

Служебното правителство започва лека-полека да действа срещу президента Румен Радев, въпреки че бе назначено именно от него. Доказателство за това са действията на здравния министър Стойчо Кацаров.

Днес той издаде заповед, според която от 21 октомври във всички помещения на закрито ще може да се влиза само със “зелен сертификат”, съобщи “Труд“. Това значи, че ще се изисква от хората вътре, независимо дали са служители или клиенти, да са ваксинирани срещу COVID-19, с направен PCR тест или направен антигенен тест за последните 48 часа. Човек може да получи такъв сертификат и ако само е преболедувал вируса.

След това решение на д-р Кацаров във Фейсбук избухна вълна от негодувания и протести. Мнозина го определят като здравен фашизъм, защото по този начин се ощетяват огромен брой хора, които не желаят да правят гореспоменатите неща и не са изкарали вируса или поне не знаят за това.

Новата заповед е огромен удар върху Румен Радев, чиито основни симпатизанти са срешу Ковид ваксините. Рейтингът на настоящия президент започна да пада именно заради действията на здравния министър. Твърде вероятно е ген. Радев да изгуби гласовете на всички антиваксъри, а те са голям процент от общия му електорат.

Д-р Стойчо Кацаров срина рейтинга на ген. Румен Радев

Много от почитателите на Радев го обикнаха като антипод на Бойко Борисов, който агитираше и лобираше с всички сили за ваксинацията срещу коронавирус. След като хората, назначени от президента, продължават скандалната политика на управлението на ГЕРБ спрямо пандемията, е нормално да има отлив от Радев и служебния кабинет.

Самият Радев днес си вкара автогол с изявлението, че се е ваксинирал срешу Ковид-19 и агитира всички да сторят същото, писа Banker.bg. Във Фейсбук мнозина реагираха на тази новина с коментар “падна ми в очите”.

Все пак по тази тема Румен Радев няма сериозна конкуренция на 14 ноември, тъй като повечето от кандидатите за президент са изцяло за ваксинацията срещу Ковид-19. Единствено Костадин Костадинов и Волен Сидеров имат друга позиция, но техният шанс за победа граничи с нула.

Погледнете и тези подобни теми, преди да видите как продължава надолу този текст:
Припомняме, че преди да стане здравен министър д-р Стойчо Кацаров обикаляше студиата по телевизиите, за да говори, че не бива да се затваря нищо и не бива дори да се слагат маски на лицата на хората. Днес той съобщи, че ако заповедта му не подейства, предстои национален локдаун.

Източник/ци: Стойчо Кацаров "изяде главата" на Радев! Вторият мандат е под въпрос

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!