Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ГЕРБ са крали дори от децата на България... Крадат пари и от съня на децата ВИ!

ГЕРБ са крали дори от децата на България......

Детски лагери без деца. Близо 8 млн. лв. са платени за фиктивни нощувки

Държавата е похарчила близо 8 милиона лева за детски лагери, които най-вероятно изобщо не са проведени. Става дума за близо 300 хиляди нощувки, които са отчетени и платени, но за тях няма регистрации и не могат да бъдат доказани.

Министърът на образованието и науката Николай Денков огласи данни от проверки, извършени от вътрешния одит на министерството (МОН). Става дума за договор с фирма "Ученически отдих и спорт", която е собственост на министерството. Фирмата управлява 145 държавни почивни бази.

Ръководството на фирмата не може да докаже почти 293 000 нощувки, които твърди, че е осъществило, и за които е получило средства от МОН, обясни Денков.

Министерството субсидира детските лагери с по 30,46 лв. на ученик на ден, а децата доплащат по-малки суми - 18 лв. за пълен пансион, 12 лв. за полупансион и 6 лв. за нощувка със закуска.

Къде отиват парите

От 2 юли 2019 г. до 30 юни 2021 г. фирмата "Ученически отдих и спорт" е поискала и получила от МОН плащане за 299 097 нощувки в размер на 9 110 494,62 лв. При одитите обаче не са представени счетоводни документи за приходи от доплащанията на учениците за тези дни. /Facebook

Николай Милчев: Голямата новина е, че се краде и от съня – от съня на децата.

От МОН съобщиха, че Управлението, дето отговаряло за отдиха и спорта на учениците, окрало едни осем милиона лева. Водели само на книга децата и вземали парите. Децата уж лагерували, спали и почивали в базите, а всичко било наужким. Не че България не е Страната на дълбокия сън, но това си е направо кошмар.

След кражбите от съня на децата следващата стъпка е да се краде от кърмата на бебетата, от пелените им за повиване и от бибероните им, ако може.

Този свят се е побъркал, откачил е напълно. Крадат от оръжия и смърт, от ток и газ, от банки, от бабички и старци, от сираци и болни, крадат от достойнството ни, от сърцата и бъбреците също крадат.

Към каквото и да посегнеш – него го няма – откраднато.

Гледам ги тия невинни заподозрени – ръцете им не са по-дълги от човешките, а много крадат. И крият откраднатото в офшорни зони, в офшорни мазета, трезори и джобове и най-вече в офшорни чекмеджета. Не се наядоха и не се напиха, не се наситиха на сласт и разврат, на перверзии и болни фантазии.

Обиколиха цялата земя с краденето си и накрая допряха до ученическите бази, до детските сънища и почивка.

Крадат от съня, а ни дават приспивателни.
У нас най-разпространените марки приспивателни са Съдебна реформа, Избори през половин час, Иновации, Ценности, Нови проекти и други такива хубави лекарства. Но над всичко блести универсалното приспивателно Компетентни органи. Като чуя Компетентни органи, и заспивам поне за сто години.

Николай Милчев

Източник/ци: Подкрепа за Кирил Петков и Асен Василев | ГЕРБ са крали дори от децата на България..... | Facebook

КРАДАТ ПАРИ И ОТ СЪНЯ НА ДЕЦАТА – Свободно слово

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!