Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ива Митева отнема 20 бона от Кирил Петков!

Ива Митева иска Кирил Петков да върне на държавата близо 20 000 лева!

Председателката на НС Ива Митева е изключително критична към лидера на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков. Според нея той никога не е бил министър на икономиката, за какъвто се представяше в продължение на 3 месеца, писа Novite30.bg7.eu.

Митева изрази публично позицията си, че Петков е бил с двойно гражданство, докато е бил министър, което е нарушение на Конституцията. Затова тя счита, че той трябва да върне всичките си заплати, които е получвал като министър.

Справка показва, че заплатата на един министър е 6245 лв.. За 3 месеца Петков би трябвало да е прибвал 18 735 лв., а ако се прибавят и парите за командировки, сумата набъбва на над 20 ооо лв.

Ива Митева атакува Кирил Петков

„Кирил Петков е съзнавал, че нарушава Конституцията, колкото и да се опитва да ни убеди в противното. По българските закони от 1995 г. отнемането на гражданство е процедура, което няма как да не е знаел, защото и в Канада е така. Трябва да върне всички пари, които е получавал като министър, защото на практика той не е бил такъв“, заяви Ива Митева от „Има такъв народ“.

Тя се съгласи с известния журналист Кеворк Кеворкян, който определи ситуацията с Кирил Петков за „корумпиране на истината“, и то от човек, който постоянно говори за почтеност.

За Петков едва ли ще е проблем да върне 20 бона, тъй като той има много успешен бизнес зад граница. Неотдавна той сподели, че спестяванията му възлизат на 1 млн. лв.

Източник/ци: Ива Митева отнема 20 бона от Кирил Петков!

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!