Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ГЕРБ кадри или ГЕРБ олигарси владеят енергетиката. И са в състояние да предизвикат свръхнедоволство през прекъсвания на ток, режим на ток, високи цени и т.н.

Глупостта не е извинение за бедата, особено за самопричинената. ГЕРБ кадри или ГЕРБ олигарси владеят енергетиката. И са в състояние да предизвикат свръхнедоволство през прекъсвания на ток, режим на ток, високи цени и т.н.

Има и обективни „мини“ и те заложени примерно в подкрепените сделки за ЕРП от ГЕРБ. Особено проблемна е сделката ЧЕЗ, тъй като при тези високи цени на тока ЕРПтата за да останат на вода им трябва огромен допълнителен финансов ресурс, който да покрие разликите между приходи и разходи във времето. Тъй като новите собственици не са компания със здрав финансов гръб, а заеха огромни средства за да придобият компанията /откъде е друг въпрос и кои стоят зад кадър“ – със сигурност Борисов и Пеевски са дали „зелена“ светлина, а те не го правят срещу нищо/, те не са в състояние да осигурят този финансов гръб. Нямат достатъчно и за инвестиции. Нямат и операции в други страни в енергетиката, с които да балансират риск в отделна страна, нямат история и доказан опит в управление на кризи в енергетиката. Не са само те. И варнеските ЕНЕРГО-про изпитват проблеми с краткосрочната ликвидност, което кара и ЧЕЗ и тях да отказват договори и да пращат клиентите си на борсата.

Служебното правителство за съжаление или не разбира какво им готвят или не им пука, защото си мислят, че като са служебни, няма кой да поеме отговорност. А хората?

А Доган и Борисов само потриват ръце.

За това казвам, много случайни хора попадат по върховете на управлението.

Взеха ЧЕЗ за да контролират милиард и половина лева кешфлоу, но се оказа, че той е много по-голям и рисковете са над възможностите им.

Да не говорим, че пропагандата на Борисов ще направи от мухата слон.

Но ако се занимаваш с политика и чувстваш че не се адекватен, нямаш място в нея.

Илиян Василев

Източник/ци: Facebook

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!