Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Само Камата може да прониже Перуката

Борислав Михайлов ще отстъпи шефското кресло в БФС, ако той реши

Само Камата може да прониже Перуката

Как спахте, сладури и делегатчета? Изтрезняхте ли? Някои добре са поспали, други зле, нали? Всъщност, сънят на мнозина ще остане лош, защото статуквото се запази. Статуквото в БФС. И нищо чудно не се случи вчера - Борислав Михайлов взе своето, спечели изборите и ще властва още 4 години, в които обеща светло бъдеще и "работа със сърце". А България би Северна Ирландия - успех като за междуконтинентално първенство. 

Димитър Бербатов беше големият губещ, тъй като имаше надежди, а и хората му възлагаха надежди. Но само с надежди не става, трябва и със схеми, в които Боби Михайлов е много добре изпечен. Той е опитен играч, а след Американското лято на далечната вече 1994-та бившият вратар на националния се кали в редица битки. И следва много добре принципа на Батето, а той гласеше: "Ще загубя изборите, ако аз реша". И беше прав. 

Иван Славков се задържа 10 години на трона, но беше далеч пред своя наследник. Далеч е и сега - като работа, като размах, като действия, като присъствие, като характер, като голям майтапчия, а и в пиенето го биваше.

Е, Батето реши и сдаде поста, който наследи Михайлов. Боби вече 16 години царува, а още четири ще бъде на върха на футболната пирамида - ненадминат рекорд у нас. И едва ли скоро някой ще го бие по този показател. 

Един от героите от САЩ`94 отдавна си беше оплел кошницата, а далеч преди това се е оплел и в свинските черва на УЕФА, където всички си пазят гърба. В тези институции - ФИФА и УЕФА, не накривиха шапката нито на Платини, нито на Блатер... А там лапаницата е голяма.

И не случайно Боби Михайлов си оттегли оставката - един ход, който изненада и най-големите комбинатори. Направи го под натиск, какъвто му беше оказан и при подаването на оставката. Но там нещата се решават на друго ниво, което далеч няма нищо общо с футбола. 

Вчера управниците на българския футбол си изиграха добре картите - някъде се изгубиха гласове, други не бяха допуснати, а часове преди това се спретнаха и огромни софри, които винаги са правени в последните години.

А хората от села и паланки не искат да си развалят рахатлъка и предпочитат рибата да им е сигурна в тигана и да имат нещо на масата, отколкото да се потят и да хвърлят труд залудо, за да я ловят в морето, което и без това е доста бурно в последната декада и половина. 

Бербатов, барабар с Мартин и Стилиян, бяха изиграни, но от хора с опит, които седмици преди това арогантно им се подиграваха, надсмиваха в ефир и постоянно играеха по правилата на играта, ама не на тази на зеления терен, а на квартално ниво, на най-ниското и долно ниво. 

Трезвомислещите предричаха победа на Боби, а нормалните искаха Бербатов, защото желаеха промяна. Уви, не стана и този път. Сега голмайстор №1 на на националния отбор ще трябва да потърси правата си в съда, който не мисля, че ще свърши и някаква работа, за да се разясни казусът в вота. Ще се получи нещо от сорта на битката между Байдън и Тръмп на последните президентски избори в САЩ, където България постигна най-големия си успех на международно ниво. 

Димитър Бербатов не успя, но опита. Спечели симпатии, които бяха истински. Отдели време, говореше на ниво, нормално, представи програма и визия. Всъщност, къде е програмата на настоящото ръководство на БФС, които хвърляха прах в очите, че са я изпълнили и преизпълнили?

Да, но няма детско-юношески футбол, няма успехи на националния отбор, не се развива аматьорския футбол, а парите се наливат в други джобове, само не и в касите на клубовете, които изнемогват. И се продават за няколко топки, мрежа и някакви екипчета ментета. 

Бербатов не успя. Преди него не успя и Любослав Пенев, който се провали в тандем с Ники Илиев. Едва ли и скоро някой ще успее.

Да! Има такъв човек, който органически не понася Борислав Михайлов, със сигурност е обичан поне от половин България, но за съжаление не иска да се връща в блатото на българския футбол и да се омърси отново. Но само той може да го направи.

Той е Христо Стоичков - Камата, която може да прониже с хирургическа точност Михайлов в сърцето и с това да приключи царуването на самозабравилия се пияница и любител на Преслава!

Източник/ци: Само Камата може да прониже Перуката - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!